Erol Mütercimler’in, İmam Hatiplilerle ilgili sözlerine 10 ay hapis cezası

Geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip Lisesi mezunlarına yönelik sözleri sebebiyle hakkında dava açılan Erol Mütercimler’e mahkeme tarafından 10 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 19.04.2021, 15:06 20.04.2021, 16:18
Erol Mütercimler’in, İmam Hatiplilerle ilgili sözlerine 10 ay hapis cezası

Mütercimler'in, hakkında dava açılıp yargılanmasına sebep olan ifadeleri ise, “İmam Hatip Liselerinden mezun olanlar bakın şimdi karşımıza ne olarak çıkıyor. Bakın ahlaksız, sahtekâr, cinsi sapık..." olmuştu.

Halkın bir kesimini alenen aşağılamadan 1,5 yıl hapsi istendi

Mütercimler için halkın bir kısmını sosyal sınıf, mezhep, din, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçlamasıyla 1,5 yıla varan hapis cezası istendi.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan sanık Erol Mütercimler ve 4 avukatı katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Muhammet Emin Demirkan, Necmettin Bilal Erdoğan ile Önder İmam Hatip Mezunları Derneği ve İlim Yayma Cemiyeti'nin avukatları da duruşma sırasında hazır bulundu.

10 ay hapis cezası verildi

Duruşmada söz alarak 42 yıllık uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi hocası olduğunu ifade eden sanık Mütercimler, davanın siyasi bir boyut kazandığını belirterek beraatini istedi.

Görülen duruşmada davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mütercimler’i, halkın bir kısmını mezhep, din ve cinsiyet yönünden alenen aşağılama suçundan 12 ay hapisle cezalandırdı. Ancak sanığın iyi halini de dikkate alan heyet, daha sonra cezayı 10 aya indirdi.

Yorumlar (0)