Ermenistan ve Azerbaycan geriliminde “ateşkes” adımı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında meydana gelen çatışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, iki tarafında ateşkes kararına vardığını açıkladı.

GÜNDEM 15.09.2022, 14:34 16.09.2022, 11:41
Ermenistan ve Azerbaycan geriliminde “ateşkes” adımı

Geçtiğimiz günlerde Ermenistan’ın sınırda gerçekleştirdiği provokasyonların sonrasında Azerbaycan’da misilleme yapmıştı. Yaşanan bu olayın ardından iki taraf arasında çatışmalar başlamış ve birçok asker hayatını kaybetmişti. Bu çatışmaların karşılıklı olarak durduğunu ifade eden Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, iki tarafında ateşkes kararı aldığını duyurdu.

Yazılı değil, sözel olarak karar verildi

İki tarafından ateşkese onayladığını ifade eden Grigoryan, "Uluslararası toplumun destekleri ve katılımları ile 14 Eylül tarihinde yerel saatle 20.00'den başlayarak ateşkes hususunda ortak fikre ulaşmak mümkün oldu. Azerbaycan tarafının bu anlaşmaya göre davranacağını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Grigoryan açıklaması sırasında ateşkesin yazılı şekilde değil sözlü bir biçimde ilan edildiğine de dikkat çekti.

Grigoryan, muhalefete yüklendi: “Ermenistan’ı yok edecekler”

Grigoryan, öte yandan Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası adına başlatılan eylemleri eleştirdi. Muhalefetin dış güçlerin idaresiyle tutumlar sergilediğini iddia eden Grigoryan, "Bu eylemler Ermenistan devletini güçsüzleştirmeyi planlayan beşinci koldan bir davranış. Bazı kişiler iç siyasi istikrarı bozguna uğratmak düşüncesiyle bir miting oluşturmaya uğraşıyor. Bu kişiler Ermenistan'ı küçük düşürmeye ve farklı yerlerden emir almayı seviyor. Asıl düşünceleri Ermenistan Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak ve bir ülkeye katılacak bir konuma sokmaktır." dedi.

Yorumlar (0)