Ermenistan sivilleri Elbrus ile vurmuş!

Ermenistan ordusunun Gence kentindeki sivil yerleşim yerlerini bir "orta menzili balistik füze" olan "Elbrus" ile vurduğu tespit edildi.

GÜNDEM 12.10.2020, 14:27
Ermenistan sivilleri Elbrus ile vurmuş!

Azerbaycan Ulusal Mayın Temizleme Ajansı Direktörü Gazanfer Ahmedov, Ermenistan ordusunun Gence kentindeki sivil yerleşim yerlerini vuran füzenin "orta menzili bir balistik füze" olan "Elbrus" olduğunu açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ile Gence Valisi Niyazi Bayramov'un Gence'deki incelemeleri sırasında yabancı diplomatik misyonların temsilcilerine açıklamalarda bulunan Gazanfer Ahmedov, sivil halkın yaşadığı binalara isabet ederek büyük yıkım yaratan füzenin parçaları üzerinde yürüttükleri çalışmaların sonuçlandığını belirterek, füze kalıntılarından elde edilen verilerin, saldırının Elbrus füzesiyle düzenlendiğini ortaya koyduğunu bildirdi. Saldırıda kullanılan orta menzilli balistik füze Elbrus'un uzunluğunun 11-14 metre olduğunu kaydeden Gazanfer Ahmedov, füzenin 700 kilogram patlayıcı barındırdığı ve menzilinin 300 kilometre olduğu bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Gazanfer Ahmedov'un açıklamalarına ek olarak, Elbrus füzesinin NATO bünyesindeki silahlar arasındaki karşılığının Scud füzesi olduğunu vurguladı.

Scud füzesinin orta menzilli balistik bir füze olduğunu anımsatan Hikmet Hacıyev, bu füzelerin nükleer başlıklar da taşıyabildiğini, dünyadaki birçok savaşa bakıldığında, 500 bin insanın yaşadığı bir kente balistik füze ya da büyük bir yıkıcı güce sahip Scud füzesi ve benzeri bir füzenin fırlatılmasının pek görülmeyen bir olay olduğunu kaydetti.

Açıklamalar sırasında Gence halkı, saldırıda şehit olan ve yaralanan çocuklar için, Elbrus füzesinin düştüğü noktaya, enkaz altından çıkarılan çocukların oyuncaklarını ve getirdikleri karanfilleri bırakarak Ermenistan'ı kınadı.

Yorumlar (0)