Ermenistan'ın Su-25'i düşürüldü!

Azerbaycan, işgalci Ermenilere ait Su-25 savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. 

GÜNDEM 17.10.2020, 12:33 18.10.2020, 17:34
Ermenistan'ın Su-25'i düşürüldü!

İşgalci Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağı, Azerbaycan ordusu tarafından düşürüldü.

Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermenilere ait Su-25 savaş uçağının, Azerbaycan ordusuna yönelik saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi. 

Açıklamada, bugün saat 11.00 sularında Cebrail şehri yönünde havadan saldırmaya çalışan Su-25 savaş uçağının etkisiz hale getirildiği bildirildi. Söz konusu uçağın, Azerbaycan ordusu tarafından düşürüldüğü kaydedildi. 

Fuzuli şehri kurtarıldı

Azerbaycan, Fuzuli şehrinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını duyurdu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Çimen, Pirahmetli, Işıklı, Koçahmetli, Cuvarlı, Musabeyli ve Dedeli köylerinin de kurtarıldığını bildirdi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan şehir ve köylerin tekrar inşa edileceğini, söz konusu yerlerin canlandırılacağını söyledi. 

Aliyev, Azerbaycan ordusunun sahip olduğu savaş yeteneği ve teknik olanaklar ile tarih yazmaya devam ettiğini ifade etti. 

Akar tebrik etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenilere ait Su-25 savaş uçağını düşüren ve Fuzuli'yi Ermeni işgalinden kurtarmayı başaran Azerbaycan ordusunu tebrik etti. 

Bakan Akar, Ermenilerin sivilleri acımadan katlettiğine ve savaş suçu işlediğine dikkat çekerek, sürekli ateşkes çağrısında bulunan ülkelerin söz konusu vahşeti sadece izlediğini söyledi.

Akar, sivillere balistik füzeler ile saldıranların hesap vereceğini kaydederek, katliama karşı duyarsız kalanları da tarihin affetmeyeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)