Ermenistan ihlal ederse bedelini çok ağır öder!

Resmî temaslar çerçevesinde Azerbaycan'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Bakü'de gündeme dair basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 12.11.2020, 10:11 12.11.2020, 11:02
Ermenistan ihlal ederse bedelini çok ağır öder!

Resmî temaslar için kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye giden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın öncülüğünde Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ve 28 yıldır terör devleti Ermenistan'ın işgalci konumda bulunduğu Azerbaycan'ın öz topraklarından çıkmasını öngören ateşkes anlaşmasını değerlendirdi.

Yönetimlerin gelip geçici olduğunu ancak devletlerin ve imzalanan anlaşmaların baki olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın imza attığı anlaşmanın artık her iki ülkeyi de bağladığını belirterek, ateşkeste Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın imzasının bulunduğunu ve artık bu imzanın Ermenistan devletini bağladığını, ateşkesi Paşinyan yönetimi ya da ardından gelecek bir başka yönetimin bozması durumunda bu kez geri dönülemeyecek şekilde bedelini çok ağır ödeyecekleri uyarısında bulundu.

Azerbaycan’ın yaklaşık 30 senedir işgal altındaki topraklarının Ermenistan tarafından geri iade edilmesinin artık somut bir takvime bağlandığını anımsatan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Ortak Barış Gücü'nde Rusya'nın rölü neyse aynı derecede Türkiye'nin de rolünün bulunduğunu bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a da mesaj gönderen Bakan Çavuşoğlu, anlaşma ile sonlanan süreçten AGİT Minsk üçlüsünün (eşbaşkanlar ABD, Fransa ve Rusya) ders çıkarması gerektiğini belirterek, özellikle Fransa'nın süreci ve neticesini çok iyi okuması ve ders çıkarması gerektiğini söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, ateşkesten sonra bile Fransa'nın taraflı açıklamalar yaparak süreci okuyamadığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)