Ermeni tankları Azerbaycan'ın emrinde!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan'ın yüreğine inecek görüntüler yayımladı. Azerbaycan askerleri, ele geçirdikleri Ermenistan ordusuna ait ganimetleri baştan boyayıp Azerbaycan ordusunun hizmetine aldılar.

GÜNDEM 09.10.2020, 16:05 09.10.2020, 16:22

27 Eylül sabah saat 06.00'da Azerbaycan-Ermenistan sınırı yakınında bulunan Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan ordusu, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin hudutlarını ve halkını korumak için harekete geçmesiyle birlikte askerî personel, askerî araç ve techizat bakımından büyük zayiat verdi.

Türk SİHA'larıyla Ermeni ordusuna büyük güç farkı oluşturan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, savunma olarak başladığı saldırıları, işgaldeki toprakları kurtarma operasyonuna dönüştürdü.

Sadece dün öğlen 12.00 ile bugün sabah 06.00 saatleri arasında Ermenistan ordusunun 13 adet T-72 tankını, 2 adet zırhlı aracı, 4 adet Grad füze sistemini, 2 adet Akatsiya kundağı motorlu obüsü, 3 adet D-30 obüsü ve 2 adet radar sistemini imha eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, 6 adet T-72 tankını ise tam çalışır hâlde ele geçirdi.

Elinde çok sayıda çalışır durumda Ermeni tankı bulunan Azerbaycan ordusu, bu tankları, işgalci konumdaki Ermeni ordusuna karşı kullanmak için harekete geçti.

Paşinyan'ın yüreğine inecek görüntüler...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait tankların üzerindeki Ermenistan bayraklarının silinip yerine tankların Azerbaycan bayrağının renklerine boyandığını gösteren görüntüleri servis etti.

Sahadaki savaşta Ermenistan'a ecel terleri döktüren Azerbaycan, psikolojik harpte de adeta Ermenistan'ı uluslararası kamuoyu nezdinde perişan etti.

Azerbaycan askerleri sadece tankları değil, Ermeni askerlerin arkalarına bile bakmadan kaçarken geride bıraktıkları teçhizat ve diğer askerî araçları da Azerbaycan bayrağının renklerine boyayarak ordunun hizmetine kattı.

Az bir kısmı ganimet olarak Azerbaycan ordusuna kalan Ermeni araçlarının büyük çoğunluğu ise SİHA'ların öldürücü darbesini yediği için kullanılamaz durumda. Onarımı mümkün olmayan bu hurdaların ise hurda olarak değerlendirilmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)