Ermeni Bakan Mirzoyan: “Halkımız Türkiye ile normalleşme istiyor”

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Ermenistan-Türkiye ilişkileri hakkında konuştu. Normalleşme sürecine değinen Mirzoyan, “Halkımız, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesini istiyor. Kamuoyu araştırmalarında bunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 16.03.2022, 14:50
Ermeni Bakan Mirzoyan: “Halkımız Türkiye ile normalleşme istiyor”

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Antalya Belek’teki Turizm Merkezi’nde bulunan NEST Kongre Merkezi’nde geçtiğimiz hafta düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın geçtiğimiz aylarda barış müzakerelerini başlatmaya hazır oldukları yönünde açıklama yaptıklarını ve sonrasında özel temsilcilerin atandığını kaydeden Mirzoyan, Ermenistan’ı temsilen ADF’ye katılması için davetiye geldiğini de belirtti. 



“Ön koşulsuz müzakere sonrasında sınırlarımızı açmaya hazırız”

Türkiye ve Ermenistan’ın özel temsilciler nezdinde bir araya geldiğini ifade eden Mirzoyan’ın açıklamaları şu yönde oldu: “İki ülkenin özel temsilcileri ön koşulsuz müzakere için önce Moskova’da sonra da Viyana’da bir araya geldi. İki ülke arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesinin bölgemizde sürdürülebilirlik ve barış için önemli olduğunu bir kez de Antalya’da vurguladık. Bu görüşme için Antalya’daydık. Ülkelerimiz arasındaki ilişkinin çoğunlukla pozitif seyrettiğini söylemem mümkün. Ermenistan, dost ülke Türkiye ile yeniden diplomatik ilişkiler kurmaya ve sınırlarını açmaya hazır. Bizi bu amaç uğrunda birleştirecek olan sürecin somut olduğunu Türk mevkidaşımdan da duydum ve bu beni mutlu etti. Karşılıklı olarak somut adımlar atmaktan çekinmemeliyiz.”



“Ermenistan vatandaşları Türkiye ile normalleşmek istiyor”

“Ülkelerimizin halkları, İstanbul-Erivan arasında başlatılan direkt uçuşlardan faydalanıyor. Sınırlarımızın açılması, iki ülkenin vatandaşları için de oldukça olumlu etki yaratacak. Ekonomik ve ticari ilişkiler bu şekilde hızla güçlenecek. Kamuoyunda yaptığımız araştırmalarda Ermenistan halkının Türk halkıyla normalleşmek istediğini sık sık görüyoruz. Elbette iki ülkeden de sürece şüpheyle yaklaşan gruplar var ancak yetkililer, bu sorunları ele alarak siyasi liderlik yapacaktır."

Yorumlar (0)