"Erkek hemşire mi olur?" diye araçtan indirilmişti... Soruşturma başlatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "Erkekten hemşire mi olur?" diyerek sağlık çalışanını otobüsten indirdiği ileri sürülen özel halk otobüsü şoförü hakkında soruşturma başlattı.

GÜNDEM 01.04.2020, 14:23 01.04.2020, 14:29
"Erkek hemşire mi olur?" diye araçtan indirilmişti... Soruşturma başlatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri, özel halk otobüsü şoförü hakkında soruşturma başlatıldığını kaydederek, "Şoförün ifadesi alınıyor, özel halk otobüsünde kamera var ise kayıtlar izlenecek." ifadelerini kullandı. 

Yetkililere göre, "Erkekten hemşire mi olur?" diyerek sağlık çalışanını otobüsten indirdiği ileri sürülen özel halk otobüsü şoförü, verdiği ilk ifadede, söz konusu yolcuyu durak harici aldığını ve kendisine o güne kadar hiç görmediği bir kart gösterdiğini, bu nedenle tartıştıklarını söyledi. 

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan Tolgahan Karadaş, önceki gün Alibeyköy’de özel halk otobüsüne bindiğini, "Erkekten hemşire mi olur?" denilerek şoför tarafından araçtan indirildiğini ileri sürmüştü.

"Erkekten hemşire mi olur, insanları mı kandırıyorsunuz?" demiş 

Tolgahan Karadaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde sağlık çalışanlarına toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanması hakkının tanındığını belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çapa Tıp Fakültesi'nde hemşire olarak çalışmaktayım. Dün gündüz mesaiden çıktıktan sonra Alibeyköy'e geldim. Ardından durağa ilerlerken bir halk otobüsü durdu, ben de bindim. Kimliğimi göstererek hemşire olduğunu söyledim. Fakat şoför bana o elindeki ne kimliği diye sordu. 'Bu hemşire kimliği ben de hemşireyim' dedim. Elimden kimliğimi almaya çalıştı, bakacağım dedi. Kimliğimi gösterdim ama alamazsın dedim. Bana 'erkekten hemşire mi olur, insanları mı kandırıyorsunuz' diye tepki gösterdi. Bende 'bu şekilde devam ederseniz sizi şikâyet edeceğim' dedim.

Daha sonra otobüsü durdurarak kapıyı açtı ve 'in aşağıya' dedi. 'Git nereye şikâyet ediyorsan et' dedi. Ben de inmeyeceğimi söyledim, '12 saatlik mesaiden çıkmışım, 11 gündür kızımı göremiyorum, 10 günde 7 nöbet tutmuşum, senin keyfin için araçtan inmeyeceğim' dedim. Bir sonraki durağa kadar halen kendi kendine konuşmaya devam etti. Ben de aklında soru işareti kalmasın diye, 'maskemi çıkartarak resme bak bir de bana bak' dedim. Hatta arkadaki yolculara da gösterdim. Halen 'erkekten hemşire olmaz' diyerek beni rencide etti. Ben de daha fazla dayanamayarak sonraki durakta indim. Otobüsten indikten sonra 153'ü arayarak şikâyetçi oldum."
 

Yorumlar (0)