Eren Kış-8 operasyonu başladı 

İçişleri Bakanlığı, Eren Kış-8 operasyonunun başlatıldığını duyurdu. Operasyona, “Ömeryan Şehit Güvenlik Korucusu Abdullatif Emen” ismi verildi. 

GÜNDEM 25.11.2021, 15:08 26.11.2021, 09:17
Eren Kış-8 operasyonu başladı 

Yurt sınırları içerisindeki PKK/PYD ve diğer terör bağlantılarını ülke gündeminden çıkarmak, yurdun her bir karış toprağını bölücü örgütlerin eylemlerinden arındırmak amacıyla düzenlenen operasyonlar serisinde bugün bir operasyon daha başlatıldı. 



Şehit Eren Bülbül’ün ismi taşıyan operasyonlar dizisi kapsamında Eren Kış-8 operasyonu bugün Mardin’de başladı. Operasyona, Eylül 2019’da şehit düşen Güvenlik Korucusu Abdullatif Emen’in ismi de verildi.  

Mardin’de güvenlik koruculuğu yapan Abdullatif Emen, 7 Eylül 2019 tarihinde düzenlenen saldırıda Özel Harekat Müdürü Tufan Kansuva ile yaralanmış ve 7 gün boyunca hastanede yaşam mücadelesi vermişti. Cenaze töreninde gözyaşlarının sel olduğu Abdullatif Emen, 1993 senesinde PKK’lılar tarafından şehit edilen babası Mehmet Eymen’in yanına defnedilmişti. 



670 personel görev alıyor 

Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın idaresinde düzenlenen operasyonda güvenlik korucuları, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komandolardan oluşan 670 personel ile 56 operasyonel tim görev alıyor.  

Yorumlar (0)