Eren'i korumak için 41 yaşında 41 kurşun yedi, doğduğu günde toprağa girdi

Trabzon'da teröristlerin yerini gösterirken şehit olan Eren Bülbül'ü korumak isteyen ve daha sonra şehit düşen Ferhat Gedik'in acılı annesi, "Eren'i korumaya çalışırken 41 yaşında 41 kurşun yedi, doğduğu günde toprağa girdi" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 11.08.2021, 16:30 11.08.2021, 17:28
Eren'i korumak için 41 yaşında 41 kurşun yedi, doğduğu günde toprağa girdi

2017’de, hain terör örgütü üyelerinin Trabzon Maçka kırsalına erzak toplamaya geldiğini gören 15 yaşındaki Eren Bülbül, terör örgütü mensuplarının yerini gösterdiği esnada yaşanan çatışma sonucunda yaşamını yitirmişti.

Şehadetin üstünden 4 yıl geçti

Türkiye'nin yıllardır unutmadığı şehit Eren Bülbül ile Ferhat Gedik'in şehadetlerinin üzerinden 4 sene geçti. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, çıkan çatışma esnasında Eren Bülbül'ü korumaya çalışırken şehit olmuştu.

Sabahın ilk saatlerinde, şehit oğlunun eşyalarının olduğu dolabı açan anne Hatice Gedik (68), oğlunun resmine sarılarak gözyaşı döktü.

“41 yaşında 41 kurşun yedi”

İlk günkü gibi acılarının taze olduğunu ifade eden anne Gedik, şehitlere Allah’tan rahmet diledi ve "Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Acılar unutulmuyor. Evladımın ardından 11 ay önce kocamı kaybettim, hayatta tek kaldım. Eren’i korumak isterken 41 yaşında 41 kurşun yedi, doğduğu günde toprağa girdi. Benim oğlum kahramandı, ev yüzü hiç görmedi, ömrü taşlarda, dağlarda geçti. Bugün de evladımın ölüm yıl dönümü, söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum, acım büyük. Mekanı cennet olsun." dedi.

Ardından oğlunun mezarını ziyaret eden anne Gedik, oğluna dualar etti. Öte yandan Şehit Gedik'in mezarı, vatandaşlar ve akrabaları tarafından da ziyaret edildi.

Yorumlar (0)