"Eren Huzur İlkbahar-Yaz" operasyonu başladı: 1 Ekim'e kadar sürecek

"Eren Abluka Sonbahar-Kış" operasyonlarının tamamlanmasının ardından "Eren Huzur İlkbahar-Yaz" operasyonu başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle başlatılan operasyonların 1 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi. İşte operasyona dair detaylar...

GÜNDEM 11.05.2023, 13:10 Hakan Öksüz
"Eren Huzur İlkbahar-Yaz" operasyonu başladı: 1 Ekim'e kadar sürecek

İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına devam ediyor. Terörü ülke gündeminden tamamen çıkarmak için başlatılan "Eren Abluka Sonbahar-Kış" operasyonları sona erdi. Şimdi de "Eren Huzur İlkbahar-Yaz" operasyonunun başlatıldığı kaydedildi.

İlk operasyonun "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç" ismiyle Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yapıldığı belirtildi. Operasyon, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde başlatıldı. Jandarma komando, jandarma özel harekat ve güvenlik korucularının operasyona katıldığı belirtildi.

PKK'lı 2 terörist etkisiz 

Edinilen bilgilere göre toplamda 58 tim ve 579 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda PKK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi. Terör inlerinde yapılan aramalarda AK-47 piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği, mühimmat ve yaşam malzemelerinin bulunduğu kaydedildi. 

1 Ekim'e kadar 9 bin 222 operasyon yapılacak

İçişleri Bakanlığı, "Eren Huzur İlkbahar-Yaz-1" kapsamında 1 Ekim'e kadar yapılması öngörülen operasyon sayısını 9 bin 222 olarak açıkladı. Operasyonlara güvenlik korucularının yanı sıra polis özel, jandarma özel harekat ve jandarma komandoların da katılacağı kaydedildi. 

Yorumlar (0)