Eren Erdem tahliye mi oluyor?

Yargı reformu paketinin yürürlüğe girmesinin ardından istinaf mahkemelerinde 5 yılın altında aldıkları cezası kesinleşenlere temyiz başvurusu, halen cezaevinde cezaları infaz edilenlere de tahliye yolu açıldı. Söz konusu düzenleme dâhilinde, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan ilk derece mahkemesi tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve dosyası halen istinaf sürecinde olan CHP PM üyesi Eren Erdem'in avukatları, istinaf mahkemesine temyiz ve tahliye başvurusunda bulundu.

GÜNDEM 24.10.2019, 14:41
Eren Erdem tahliye mi oluyor?

Yargı reformu paketinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte, "hakaret, cumhurbaşkanına hakaret, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, terör propagandası"nın aralarında bulunduğu bazı suçlardan Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılması yolu açıldı.

Bu kapsama giren suçlardan hüküm giyenler, 15 gün içinde temyiz başvurusu yapabilecekler ve hala cezaları infaz edilenler de tutukluluklarının yeniden gözden geçirilmesi amacıyla ilk derece mahkemelerine başvurabilecekler.

Yeni düzenleme dâhilinde, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan ilk derece mahkemesi tarafından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve dosyası halen istinaf sürecinde olan CHP PM üyesi Eren Erdem'in avukatları, yasanın lehe hükümleri sebebiyle istinaf mahkemesine temyiz ve tahliye başvurusunda bulundu.

Eren Erdem'in Avukatı Onur Cingil, yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilmesinin hemen ardından, istinaf mahkemesine tahliye talebini de içeren temyiz dilekçesini verdiklerini ve yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, bugün başvuruyu yinelediklerini kaydetti. 

Cingil, "Eren Erdem'in zaten 10 ay infazı kaldı. İstinaf mahkemesi dosyayı onasa da Yargıtay'a gidecek. O nedenle istinaftan başka bir temyiz yolu varken tutuklu kalması hem hukuk dışı, hem mantık dışı. Hep verdiğimiz bir örnek var, aynı dosyadan 6 yıl alan sanık dışarıda, 4 yıl 2 ay ceza alan Eren Erdem içeride Biz ceza istinafta kesinleşmemekle birlikte, yürürlüğe giren yasa hükümlerinden yararlandığı için tahliye başvurumuzu yaptık." ifadelerini kullandı. 

Emre İper de başvurdu

Terör propagandası suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılan ve halen Kandıra Cezaevi'nde bulunan Emre İper'in avukatları, dosyanın kesinleştiği istinaf mahkemesine temyiz, yargılandığı ilk derece mahkemesi olan 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de "tahliye" talebinde bulundu.
 

Yorumlar (0)