Eren Bülbül'ün katillerinden itiraf!

Giresun’da yakalanan PKK’lı teröristin ifadesine ilişkin başlatılan operasyonda gri kategoride aranan “Aras Faraşin” kod adlı Aras Aslan yakalandı. Teröristin ifadesinde 16 yaşında şehit olan Eren Bülbül’e ilişkin detay dikkat çekti.

GÜNDEM 23.05.2019, 12:04 23.05.2019, 12:51
Eren Bülbül'ün katillerinden itiraf!

Güce ilçesinde aç kaldığı için şantiyeye inen ve yakalanan PKK’lı teröristin ifadesindeki Eren Bülbül detayı dikkat çekti. Giresun’da Espiye ilçesinde teslim olan “Kawa” kod adlı terörist Behrüz Düdükkanlı’nın ifadesi doğrultusunda, “Aras Faraşin” kod adlı Aras Aslan, Güce ilçesi Boncukçukur köyünde yakalandı.

Terörist Düdükkanlı’nın ifadesi doğrultusunda 1700 komando ile 5 ilde operasyonlar başlatılmıştı. Operasyonlarda Düdükkanlı’nın gösterdiği sığınak ve depolar imha edilmişti. Aç kaldığı için şantiyeye inen terörist Aras Aslan da dün akşam düzenlenen operasyonla yakalanarak İl Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdi.

“BİZ ONU İSTİHBARATÇI ZANNETTİK”

Terörist Behrüz Düdükkanlı’nın 16 yaşındaki Eren Bülbül’ün şehit edilmesine ilişkin söyledikleri ise dikkat çekti. Düdükkanlı, o gün bir eve yaşamsal malzeme almak için girdiklerini ve 4 noktaya pusu attıklarını söyledi. Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in eve yaklaştıklarını görmesi üzerine ateş açtıklarını ifade eden terörist Düdükkanlı, “Biz onu istihbaratçı zannettik ve ateş ettik” ifadesini kullandı.

Düdükkanlı, “Cudi Zaza” kod adlı terörist Mehmet Yakışır’ın grubunda yer aldığını ve 10 kişinin şehit edildiği 20 olayda aktif görev aldığını itiraf etti.

Yorumlar (0)