Eren Abluka'da yeni perde: Operasyonun ilk gününden kareler

Diyarbakır'daki terör yuvalarını imha etmek için bugün başlatılan Eren Abluka Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Operasyonu'na 840 personel katıldı. Arama tarama faaliyetlerinde 145 kilogram toz esrarın yanı sıra bomba düzenekleri bulundu. İşte operasyonun ilk gününden kareler...

GÜNDEM 14.01.2023, 12:13 Hakan Öksüz
Eren Abluka'da yeni perde: Operasyonun ilk gününden kareler

Terör yuvalarını imha etmek için başlatılan Eren Abluka Operasyonları devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre İçişleri Bakanlığı düğmeye bastı, Diyarbakır'da "Eren Abluka Sonbahar Kış-21 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Operasyonu" başlatıldı.

Terör örgütlerini Türkiye'nin gündeminden çıkarma hedefiyle başlatılan "Eren Abluka" serisi operasyonlara bir yenisi eklendi. İçişleri Bakanlığı, bölgede barındığı tespit edilen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyona dair bilgiler verdi. Operasyonun, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştiği kaydedildi.

Operasyona 840 personel katıldı

Toplamda 840 personel ile başlatılan operasyonda jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ile korucu timlerin de yer aldığı belirtildi. Lice kırsalındaki arama tarama faaliyetlerinde 56 operasyonel timin görev yaptığı vurgulandı. Alınan nokta istihbarat ile operasyonun ilk gününde teröristlere ait 5 sığınak tespit edildi.

145 kilogram toz esrar bulundu

Yapılan arama tarama faaliyetlerinde 145 kilogram toz esrar, çok sayıda yaşam malzemesi, 4'lü pil bloğu ve bomba yapımında kullanılan düzenek ele geçirildi. Bulunan malzemelerin yok edildiği, sığınakların kullanılamaz duruma getirildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)