Eren Abluka-2 Operasyonu'nda 4 terörist etkisiz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eren Abluka-2 Operasyonu" kapsamında 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 12.06.2022, 11:57 13.06.2022, 08:48 Hakan Öksüz
Eren Abluka-2 Operasyonu'nda 4 terörist etkisiz!

Terör unsurlarını imha etmek için başlatılan "Eren Abluka-2 Operasyonu" sürüyor. Operasyon kapsamında çok sayıda bölge vuruluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), teröristlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Bakan Soylu duyurdu

Operasyona ilişkin son duyuru, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Keşif, istihbarat ve havadan izleme yoluyla 4 teröristin yerinin tespit edildiğini duyuran Bakan Soylu, hava desteğinin de verildiği operasyon sonucu bu teröristlerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyona adını veren Eren Bülbül, 2017'de şehit olmuştu

2017 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristler tarafından öldürülen Eren Bülbül (15), tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. Şehit Eren Bülbül'ün daha önce sosyal medyada kullandığı ifadelere atfen "İyi ki varsın Eren" paylaşımları yapılmıştı.

İçişleri Bakanlığı, teröristlerin kökünü kazımak için "Eren Abluka" operasyonlarını başlatmıştı. Son olarak 1 Haziran'da Şırnak'ta "Eren Abluka-14 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu" için düğmeye basılmıştı. Operasyonda 585 personelin görev aldığı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)