Erdoğan’ın ‘Müslüm Baba’ yorumu sonrası kahkahalar havada uçuştu

Millet Kütüphanesi’nde açılışı gerçekleştirilen ‘Türk Müziği Tarihi Sergisi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sergiye katılan bir grup sanatçının ‘Deniz Üstü Köpürür’ eserini seslendirmesi sonrası, “Sıkıysa Müslüm Baba’dan söyleyin” diyerek katılımcıları kahkahaya boğdu. 

GÜNDEM 23.05.2022, 12:16 23.05.2022, 12:27
Erdoğan’ın ‘Müslüm Baba’ yorumu sonrası kahkahalar havada uçuştu

Millet Kütüphanesi, önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Türk müziğinin unutulmaz isimlerine ait kişisel eşyalar ve eserlerin sergilendiği organizasyona Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Hayatını kaybeden sanatçıların aileleri ile bir araya gelen Erdoğan, uzun süre kendileri ile sohbet ederek, sergiyi inceledi.

“Müslüm Baba ile ilgili neler yapıyorsunuz?”

Sergide yer alan bir sanatçıdan, Aşık Mahzuni Şerif’in unutulmaz eseri ‘İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’ türküsünü dinleyen Erdoğan, kendisini uzun süre alkışladı. Türkü sonrası sergideki bir grup sanatçı tarafından Cem Karaca’nın ünlü parçası ‘Deniz Üstü Köpürür’ seslendirildi. Eseri dikkatle dinleyen Erdoğan, “Müslüm Baba ile ilgili neler yapıyorsunuz? Sıkıysa yapın, görelim bakalım. Müslüm Baba’dan yapın, damardan” sözleriyle katılımcıları güldürdü. 

Yorumlar (0)