Erdoğan’ın “başörtü yasası” çağrısına CHP’den yanıt gecikmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtü yasası teklifinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili "Gelin bu durumun çözümüne anayasa seviyesinde bakalım." teklifine hem Kemal Kılıçdaroğlu’ndan hem de Özgür Özel’den yanıt geldi.

GÜNDEM 05.10.2022, 14:13 05.10.2022, 16:44
Erdoğan’ın “başörtü yasası” çağrısına CHP’den yanıt gecikmedi

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başörtü çıkışında bulunarak, Meclis’e söz konusu kanun teklifi götürmüştü. Daha sonra birçok kesim konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. En son olarak bugün partisinin grup toplantısında kanun teklifini değerlendiren Erdoğan, CHP’ye çağrıda bulunmuştu. Bu durumun ardından CHP kanadından da yanıtlar gelmeye başladı.

İlk tepki Özgür Özel’den geldi

Söz konusu açıklamanın sonrasında Twitter hesabından açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Geçtiğimi gün Meclis'e götürmüş olduğumuz kanun teklifimiz mevcut durumda AK Parti'de rahatsızlık oluşturdu. Desteklememek adına Anayasa değişikliğini ne sürüp farklı değişiklikler yapabilmek için fırsat arıyorlar. Gün aşırı anayasayı çiğneyen bir düşünceyle anayasayı değiştirecek bir durumumuz bulunmuyor. Yeni Anayasa, şu an ki Meclisin görevi olacaktır!" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan yanıt gecikmedi

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın çağrısı sonrasında Twitter hesabından açıklamada yaparak, “Başörtülü kadınların özgürlüklerine ve haklarına kavuşabilmesi adına önermiş olduğumuz bu kanuni teklifi sen destekle Erdoğan. Eğer perde arkasında tekrar kurnaz bir düşünce çıkmazsa tabii. Alevi vatandaşlarımız da içerisinde olmak üzere, özgürlükler ve haklar hususunda sağlayacağınız teklife her zaman desteği vereceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)