Erdoğan’ın 27 sene önce işaret ettiği yerde bugün Taksim Cami

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994 senesinde Taksim Meydanı’nı ziyaret ettiği sırada meydanın orta yerini göstermiş ve “Buraya cami yapacağız” demişti. 27 sene sonra bu projesini gerçekleştirdi. Taksim Cami, bugün açıldı.

GÜNDEM 28.05.2021, 11:37 28.05.2021, 17:08
Erdoğan’ın 27 sene önce işaret ettiği yerde bugün Taksim Cami

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ocak 1994 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı iken gazetecilere Taksim Meydanı’nda bir konuşma yapmıştı. Konuşması sırasında Taksim Meydanı’nı göstererek “Buraya cami inşa edeceğiz.” demişti. 



Gazeteciler ise o anı fotoğraflamak amacıyla “Sol elinizle gösterin.” demiş ve meydanın işaret edildiği bu fotoğraf ortaya çıkmıştı:



27 sene sonra gerçekleştirildi

Erdoğan’ın, “İnşallah buranın temelini atmak bize nasip olur.” sözünden sonra uzun süre bu proje hakkında konuşulmadı.



2016 senesinde ise Cumhurbaşkanı, 5 sene önce yaptığı bir konuşmada, “Taksim Meydanı’nın camiye ihtiyacı var.” diyerek projenin başlatılacağını işaret etti. Konuşmanın üzerinden geçen yaklaşık bir senenin ardından, 2017 senesinde ise caminin temeli atıldı. Yaklaşık 4 senede inşa edilen cami, bugün cuma namazı ile birlikte ibadete açılıyor.



Caminin temelini ise Covid-19 virüsünden dolayı vefat eden eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş atmıştı.



Süleyman Demirel, cami için araziyi satmıştı

1965 senesinde Başbakan Süleyman Demirel, Taksim Meydanı olarak bilinen arazinin “cami yapılması” şartı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne satılması hakkında karar çıkartmıştı. Fakat sonrasında muhalefet partilerinden gelen itirazlar ile birlikte hukuksal süreç de başlamıştı.



Sur Yapı tarafından inşa edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami hakkında yaptığı son açıklamada inşaatta Sur Yapı’nın büyük bir rol üstlendiğini belirterek teşekkür etmişti.

Yorumlar (0)