Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz

 “Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'daki projelerin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılara çağrıda bulunarak Türkiye'ye yatırım yapanların asla pişman olmadığını açıkladı. 

GÜNDEM 09.10.2021, 16:33 09.10.2021, 17:22
Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana’da biten projelerin toplu açılış törenine katıldı.

“Türkiye’ye yatırım yapan pişman olmaz”

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Türkiye'ye güvenerek yatırım yapan pişman olmaz. Tam aksine, sağladığı büyük kazançtan dolayı memnuniyet duyar. Dünyadaki ve ülkemizdeki bütün yatırımcıları, küresel lojistik ve üretim sisteminin baştan kurulduğu bu dönemde, Türkiye'nin sunduğu fırsat ve imkanları değerlendirmeye çağırıyorum. Gelin hep beraber kazanalım diyerek yatırımcılara kapılarımızın açık olduğunu yeniden istiyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde;

“2.2 milyar kamu, 1,8 milyar lira özel sektör yatırımı”

"Bugün Adana'dayız. Adana vazgeçmez bizden. Biz de Adana'dan vazgeçmeyiz. Adana'yı özledik, o da bizi özlemiş. Burada bugün 2,5 yıllık aradan sonra yeniden bizleri bir araya getiren Rabbime şükrediyorum. 2,2 milyar liraya yakın kamu yatırımı ile 1,8 milyar liraya yakın özel sektör yatırımlarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitim sektöründe 63 okulu, gençlik ve sporda yeni stadyumun inşaatının, 1000'er kişilik 2 öğrenci yurdunun, 250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi'nin, 112 biriminin de aralarında yer aldığı yatırımların, adalette lojmanların açılışlarını yapıyoruz. Adana Mersin arasındaki tren hattında biten kısımlarını hizmete sokuyoruz. İller Bankamızın birçok ilçesinde tamamlamış olduğu üst yapı ve alt yapı projeleri ile TOKİ projelerini hizmete sunuyoruz. Tarımda orman ve kırsal kalkınma yatırımlarının, kültür ve turizmde yeni bir müzenin 2. etabının, Sanayi ve teknolojide Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklemiş olduğu projeler ile alt yapı yatırımlarının açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Buradan hizmet birimlerinin açılışlarını da yapıyoruz. Çukurova Üniversitemizin tamamladığı pek çok yatırımı var. Hepsinin açılışlarını yapacağız.”

“Türkiye’nin kararlığının sembolü”

“Salgın sürecinde faaliyete geçen 26 fabrikanın da açılışını yapıyoruz. Temelini atacağımız Polipropilen Üretim Tesisi ve fabrikalar, ülkemizin nasıl kararlılıkla ilerlediğinin sembolüdür. 2007’de Ceyhan endüstri bölgesini kurduk. Hedefimiz polipropilenin üretilmesini sağlamaktı. Bu işi üstlenen firmamız, 1,7 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek. Hammadesinin sağlanacağı Cezayir'le bu iş başladı. Diğer şirketlerle gereken anlaşmalar yapıldı. 2024 yılında tesisin tamamlanarak üretime geçmesi bekleniyor. Üretim, polipropilen ithalatımızın yüzde 20'sini karşılayacak. 250 milyon dolar civarında, cari açığımıza pozitif katkı sağlanacak. Hepsi sürdürülebilir üretim ilkeleri ile faaliyete giren bu tesis ileri teknolojilerle kurulacak. Otomotivden sonra ikinci sırada bulunan kimya sektöründe dış ticaret açığı vermekten artık kurtulacağız. Bay Kemal ‘Fabrika var mı?’ diyordun. Burada 26 fabrikayı açıyoruz. Tüm dünyanın, krizlerin pençesinde şu an kıvrandığı bu dönemde yapılan yatırımlar iş insanlarımızın vizyon derinliğine dikkat çekiyor.”

“İhracatta rekor kırıyoruz”

“Gelişmiş devletler, ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülkemize yöneldi. Fabrikalarımız çalışıyor, ihracatımız rekorlar kırıyor. İstihdam konusunda salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Yüzde 1,8 büyürken, bu senenin ilk çeyreğinde 7,2, ikinci çeyrekte 21,7 oranıyla yükseliş trendini devam ettirdi. 23 büyük ölçekli projeyi faaliyete soktuk. Endüstri alanında bütün yatırımlar tamamlandığı zaman 83 bin ek istihdam sağlayacak. Yeşil kalkınma devrimini ilan ettik. Yapay zeka ve dijitalleşme gibi teknolojiyi de en iyi biçimde kullanacağız. Yeşil kalkınmayla birlikte ülkemizi daha iyi bir yere çıkarıyoruz.”

“Millet istiyor, biz yapıyoruz”

“Türkiye ve dünya gerçeklerine kapalı olan kişiler, kısır gündemlerinin peşinde bir o yana bir bu yana savrulup ne derece kifayetsiz olduklarını sergiliyor. Bunlara kalsa tüm ülke olarak araya gideriz, kimse dönüp bize bakmaz. Her zamanki gibi istikametimiz, milletimize dönüktür. Milletimiz istiyor ve biz yapıyoruz. Şu ana kadar hep böyle oldu, bundan sonra da hep böyle olacak. Ülkemizi her badireden nasıl kurtardıysak, bugün de aynısı olacak. 19 senede 81 kentimizde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar gerçekleştirdik. Son 19 senede, Adana'ya 50 milyar yatırım yaptık. 10496 adet derslik ve ikinci bir üniversite inşa ettik. 45 adet Spor tesisi kurduk. 4107 konut yapımı devam ediyor. 9 milyar TL’lik sosyal yardım yaptık. 7 ayrı millet bahçesi projemiz mevcut. 2'si bitti ve 5'inde ise çalışmalar devam ediyor. Adana'ya 1 gölet ve 11 baraj inşa ettik. Sulama projeleriyle birlikte 925 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 5 milyar TL’lik tarımsal desteği Adanalı çiftçilerimize sunduk. Ayrıca 4,2 milyar TL’lik prim teşviki verdik."

Yorumlar (0)