Erdoğan’dan Türk Dil Bayramı mesajı

Türk Dil Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkçemizin kullanımına özen göstermeye devam etmeliyiz" sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 25.09.2021, 13:28 25.09.2021, 14:03
Erdoğan’dan Türk Dil Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Eylül Türk Dil Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“Dünyanın en kadim dillerinden biri”

Yayınladığı mesajında, Türkçenin dünyanın en yaygın ve kadim dillerinden biri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçeye sahip çıkılmasının hayati bir önemi olduğunu açıkladı.

Teknolojinin hızla ilerlediğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijitalleşmenin etkisinden Türkçenin muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.

“Türkçemizin kullanımına özen göstermeliyiz”

"Türkçemizin güzelliklerinin bize ulaşmasına aracı olan bütün gönül erlerini, söz ustalarını, kalem ve kelâm erbabını minnetle yâd ediyorum." sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Maddi ve manevi dünyamızı ve hayatımızı anlamlandırdığımız Türkçemiz, dünyanın en yaygın ve kadim dillerinden biri olarak en önemli zenginliklerimizdendir. Dünyanın sayılı dillerinden biri olan Türk dili, milli kimliğin yaşatılmasında ve kazanılmasında, milli ruhun oluşmasında temel bir unsur haline gelmiştir. Dilimizin bütün zenginliklerini kucaklayan bir anlayışla harekete geçerek Türkçemize sahip çıkmanın hayati önemi haizdir. Yaşayan bir varlık olarak dilimizi geliştirmek, korumak ve beslemek için Türkçemizin kullanımına özen göstermeye devam etmeliyiz.”

“Bütün özgünlüğü ile dilimizi muhafaza etmeliyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şöyle tamamladı:

“Teknolojinin süratle ilerlediği, hayatın her alanına dijitalleşmenin sirayet ettiği bir dünyada, bütün özgünlüğüyle dilimizi muhafaza etmeliyiz. Türkçe’nin eğitim, bilim, edebiyat ve sanat dili olarak kullanımının haricinde dilimizin derinliğini ve zenginliğini ihtiva eden yazılı ve sözlü eserlerin üretimi, gelecek nesillere zengin dil mirasımızı aktarmanın ve Türkçemizin itibarını yükseltmenin ciddi bir adımı olacaktır. Bu vesileyle, Köroğlu’ndan Yunus Emre’ye, Necip Fazıl’dan Yahya Kemal’e, Neşet Ertaş’tan Aşık Veysel’e, Türkçemizin güzelliklerinin bize ulaşmasına vesile olan bütün gönül erlerini, söz ustalarını, kalem ve kelâm erbabını minnetle yâd ediyorum. Türk Dil Bayramı’nın, Türkçemizin gelecek nesillere bütün derinliği ve özgünlüğüyle aktarılması, yaşatılması için vesile olmasını diliyor, en kalbi duygularımla bütün vatandaşlarımı selamlıyorum.”

Yorumlar (0)