Erdoğan’dan “turizmli” bayram mesajı: Bu sene her şey daha farklı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camiinde kıldığı bayram namazının çıkışında açıklamalar kaydetti. Açıklamalarında 2022 turizmi, Mariupol tahliyeleri, İbrahim Kalın’ın Ukrayna’yı ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

GÜNDEM 02.05.2022, 07:57 02.05.2022, 10:57
Erdoğan’dan “turizmli” bayram mesajı: Bu sene her şey daha farklı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camiinde kıldığı bayram namazı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan öne çıkan ifadeler şu yöndeydi:

 “Sabrın sonu selamettir”

“Rabbime hamdolsun ki sabrettik ve bugün sosyal mesafeyi bir kenara koyarak büyük Çamlıca Camiinde 25 bin kişiyle bayram namazımızı eda ettik. Bayramlar kardeşliğin, beraberliğin ve sevginin simgesidir. Bunu yeniden yaşamanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Temenni ederim ki inşallah bu bayram, milletimizin yeniden bir araya gelmesine vesile olacaktır. Bugün burada namazımızı kıldık. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin üst kademesi Şanlıurfa’da namazlarını eda ettiler. Kendileriyle görüştüm. Hamdolsun ülkemizin dört bir yanında bu birlik ve beraberlik güçlenerek devam ediyor. Bu hassasiyette olan, beraberliğimizi güçlendirenlerden Rabbim razı olsun.”



Ukrayna’daki gelişmeler

“Cumartesi günü İbrahim Kalın ve bakan yardımcımız Kiev’e gittiler. Orada görüşme gerçekleştirdiler. Hem Zelenskiy hem de Ukraynalı heyetle konuştular. Oradan bazı temennileri aldılar. Bu hafta içinde de sayın Putin ile görüşme yapacağız. İbrahim Bey, Rusya ile irtibata geçecek. Bu görüşmeler hızlandırılacak. Görüşmelerde aynı zamanda Mariupol’den tahliyeler de görüşülüyor. Bu konunun takipçisiyiz. Arzumuz odur ki liderlerimiz İstanbul veya Ankara’da yeniden bir araya gelsinler. Liderlerin Ukrayna’nın doğusu hakkındaki çözüm için atacakları adımların Türkiye’de olacağını düşünüyoruz.” 



Hububat ihracatı ve turizm

“Bu arada kendileri de hububat ihracatında bizlerden destek istiyorlar. Bu konuda Putin ile görüşüp bu sorunu aşacağız. Aynı zamanda sayın Putin ile turistler konusunda da görüşüyoruz. Kendisi, Rus turistlerin Türkiye’ye gelmesi konusunda destek veriyor. Bir diğer yandan Körfez’de de gelişmeler var. Son olarak Suudi Arabistan’ı ziyaret ettik. Bu sene Rusya’dan olduğu gibi özellikle Suudi Arabistan’dan gelecek turistlerin sayısında da artış bekliyoruz. Turizm mevsiminde ülkelerin ülkemize bakış açısı değişiyor. Bu kapsamda bu senenin ülkemiz için daha farklı olacağını düşünüyoruz.”

Yorumlar (0)