Erdoğan’dan tahıl koridoru mesajı: Dünyaya müjdeyi vereceğiz

İstanbul’daki toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gün içinde imzalanacak olan tahıl koridoru mutabakatına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Rusya ve Ukrayna kanadının temsilcileri tarafından imzalanacak bu anlaşma ile tüm dünyaya büyük bir müjde sunmuş olacağız” dedi.

GÜNDEM 22.07.2022, 15:17
Erdoğan’dan tahıl koridoru mesajı: Dünyaya müjdeyi vereceğiz

İstanbul’da, “41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada vatandaşlara hitap ederek pek çok konuda önemli mesajlar verdi. Bugünkü açılış töreni ile birlikte İstanbul’a yakışır bir düzenlemenin tamamlandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye kazandırılan hizmetleri tek tek sıralayarak, “Eyüpsultan’a yapılan yatırımların İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

“Birbirinden değerli eserleri, bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz”

41 ayrı projeyi aynı anda hizmete açmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Erdoğan, “Bugün 41 farklı projenin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Eyüpsultan Camii bölgesinde yer alan yapılar, sokaklar ve işyerleri, güzel kentimize yakışır bir biçimde yeniden düzenlendi. 2 muhteşem camiyi bölgemize kazandırdık. Erokspor için çok güzel bir tesisi faaliyete başlatıyoruz. Kemerburgaz’da kamp alanı, spor tesisleri ve Yeşilpınar’daki futbol kompleksi tamamlanmış durumda. Sıfır atık tesisi ile birlikte tüm atıkların yeniden dönüştürülmesini sağladık. Gıda tedariki için büyük bir aşevini hizmete açtık. Toplam 43 adet peyzaj ve park düzenlemesi gerçekleştirildi. Bu birbirinden değerli eserleri, bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na eleştiri

Açılış törenindeki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal’in yaptığı açılışlar ortada. Musluk açma töreni yapıyorlar. Bizler neler yapıyoruz? Hayata geçirdiğimiz eserlerin hepsi işte burada. Bu işler için çaba sarf etmek gerekir, emek harcamak gerekir, ömür adamak gerekir. Bizim açımızdan belediye başkanlığı bundan ibarettir. Belediye başkanlığı hobi olarak yapılmaz. Bu işi hobi olarak görenlerin takdirini milletime bırakıyorum. İstanbul, kendisine eser üretenleri baş tacı yapar. İhmalkâr davrananları ise tarihe gömer” şeklinde konuştu. 

“Türkiye, bu zor sürecin her noktasında vatandaşlarını en güçlü şekilde korumayı bilmiştir”

Güncel ekonomik sorunlara ilişkin de yeni mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya genelinde önce pandemi ile başlayan sıkıntılı süreç, savaş sonrası ortaya çıkan gıda ve enerji krizi ile devam ediyor. Türkiye, bu zor sürecin her noktasında vatandaşlarını en güçlü şekilde korumayı bilmiştir. Global ekonomi sisteminin lider ülkelerinden biri haline gelebilmek için adım adım yürümeye devam ediyoruz. Bu uğurda ödediğimiz bedeller de ortadadır” dedi. 

“Dengesiz fiyat oluşumları yavaş yavaş rayına oturmaya başladı”

Ekonomik sorunların çözümü için vatandaşlardan biraz daha sabır ve destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dengesiz fiyat oluşumları yavaş yavaş rayına oturmaya başladı. Hükümetimiz, ülke ekonomisini tahrip etme pahasına günlük kazanç peşinde koşanları çok dikkatli bir şekilde izliyor. Bu açgözlülerin hesabını kesmekte kararlıyız. Ülkemizi son 20 senede nasıl büyük sorunlardan çekip çıkardıysak inşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve destek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Tahıl koridoru mesajı

Dolmabahçe’de imzalanacak olan tahıl koridoru mutabakatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna savaşı, birçok ülkede emtia fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Tüm dünyadaki enflasyon oranlarını görüyorsunuz. Ancak bu süreçte Türkiye’nin stratejik konumu son derece güçlenmiştir. Küresel tedarik ve üretim sistemindeki mevcut sorunlar, ekonomi programımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha herkese göstermiştir. Kısa süre sonra Dolmabahçe’de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin de katılımıyla önemli bir anlaşmanın imzaları atılacak. Rusya ve Ukrayna kanadının temsilcileri tarafından imzalanacak bu anlaşma ile tüm dünyaya büyük bir müjde sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı. 

“2023 sınavından alnımızın akıyla çıkacağız”

2023 seçimlerinin, Türkiye’nin geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Hazımsızlar yeni tuzaklar peşindeler. Yeni oyunlar kuruyorlar. Şimdi de altılı masada buluşmuşlar. Seneye kararlılığımızı ve inancımızı bir kez daha ortaya koyacağız. Önce Allah’ın yardımı, sonra da vatandaşlarımızın destekleri ile 2023 sınavından alnımızın akıyla çıkacağız. Türkiye’yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına sokmakta kararlıyız. Bizim menzilimiz budur. Buna da ulaşacağız” dedi. 

Yorumlar (0)