Erdoğan’dan Suriye mesajı: “Mücadelemiz farklı şekillerde sürecek” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye karşı Türk askerlerinin yeni bir harekat yapıp yapmayacağı sorusuna, “Mücadelemiz artık farklı şekillerde sürecek.” mesajını verdi. Taliban’ın ziyareti hakkında yorumlarda bulunan Erdoğan, Türkiye’den bazı konularda isteklerde bulunduklarını ifade etti. 

GÜNDEM 15.10.2021, 15:50
Erdoğan’dan Suriye mesajı: “Mücadelemiz farklı şekillerde sürecek” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk askerlerinden Suriye’ye yeni bir harekat düzenlenip düzenlenmeyeceği sorusunun üzerine Cumhurbaşkanı, “Sabrımız bir raddeye kadar devam etti. Bu konuda mücadelemiz artık farklı şekillerde olacak. Rejim güçleri ve terör örgütlerine karşın artık her şekilde mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Taliban’ın Türkiye ziyareti 

Erdoğan: “Taliban, dünyada kendini kabul ettirme arayışı içinde. Gerek Afganistan’daki yeni inşa süreci gerekse insani yardımlar konusunda bizden talepleri oldu. Biz de bu talepler doğrultusunda kendilerine destek vereceğimizi söyledik. Afganistan’da şimdiye kadar üst ve alt yapı konusunda çok emek harcadık. Habil Havalimanı’nın işletmesini biz üstlenmiştik. Bundan sonraki süreçte de anlaşmalar doğrultusunda havalimanının işletmesini Türkiye, Afganistan ve Katar olarak gerçekleştireceğiz.” 



Siyasi suikast tartışması 

Erdoğan: “Böyle bir duyum varsa yargı, konunun üzerine gidecektir. Bu tarz bir cinayetin işlenmesine, böyle bir konunun ülkemizde yer etmesine iktidar olarak izin vermeyeceğiz. Bu tarz iftiralara karşı da meydanı asla boş bırakmayacağız.” 

Azerbaycan ile doğalgaz anlaşması 

Erdoğan: “Şu anda herhangi bir doğalgaz ya da enerji sıkıntımız bulunmuyor. Gereken tüm tedbirleri şimdiye kadar aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)