Erdoğan’dan sağlıkçılara Tıp Bayramı'nda art arda müjdeler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda sağlık çalışanlarının emekliliklerine de yansıyacak temel ücret artışları ve döner sermayeden alınan ek ödemelerde artış gibi çeşitli müjdeler paylaştı.

GÜNDEM 14.03.2022, 15:03 14.03.2022, 15:33
Erdoğan’dan sağlıkçılara Tıp Bayramı'nda art arda müjdeler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katılım gösterdi.

Erdoğan, yurtdışına giden doktorlara ilişkin, “Bu anlayış ile hareket edenler uzak olmayan bir gelecekte istikametlerini tekrar ülkelerine çevirecekleri hususundan şüphe duymuyorum.” şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca konuşmasında, “Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak düzeyde etkinleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerinin devamında aile hekimlerinin temel ücretleri için de yapılan iyileştirmenin emekliliklere yansıyacağını söyledi.

Sağlık çalışanlarına ek ödeme

Konuşmasına Erdoğan, şu sözlerle devam etti:

“Bütün sağlık mensuplarının teşhis, muayene, tedaviye dair uygulamaları sebebiyle ceza soruşturması açılabilmesi kurul iznine bağlı olacak.

Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılıp sağlık personelinin döner sermayeden alacak oldukları ek ödemeler için artış yapılacak.

Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınıp aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temini yapılacaktır.

“Türkiye dünyanın en üst ligini çıkmıştır”

Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine çıkmıştır. Şimdi ise bu ligin de zirvesinde yer almanın mücadelesini gerçekleştiriyoruz.”

Yorumlar (0)