Erdoğan’dan Pençe-Kilit açıklaması: Temizliğe devam ediyoruz

Kılınan cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevapladı. Pençe-Kilit Operasyonu ve Rusya-Ukrayna hakkında açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 22.04.2022, 15:04 22.04.2022, 18:00
Erdoğan’dan Pençe-Kilit açıklaması: Temizliğe devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan kıldığı Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayarak, gerçekleştirilen Pençe Kilit Operasyonunda 3 askerin şehit düştüğünü, 45 teröristin ise öldürüldüğünü söyledi. Rusya ve Ukrayna için ise yeni görüşmeler planlandığını ümitsiz olmadıklarını açıkladı.

Öldürülen terörist sayısı 45

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonunun terör örgütüne çok fazla zarar verdiğini söyleyerek, " Şu an gerçekleşen operasyon terör örgütüne can çekiştiriyor. Bunlar o eli kanlı örgütün son çırpınışları. Kandil’den aldıkları tüm emirleri yapmak için epey bir gayret içerisinde olduklarını görüyoruz. Öldürülen terörist miktarı şu an için 45. Üzülerek belirtmek isterim ki 3 şehit verdik. İnlerine ve tüm oydukları mağaralara giriyoruz. Gerçekleştirilen bu harekât tamamen temizlenene kadar ve kökleri kuruyana kadar sürecek. "dedi.

Yapılan harekatta komandoların çok fazla başarısının olduğunu dile getiren Erdoğan, " Mağaralarda ve inlerde birden fazla cephane bulundu. Her türlü temizliğin devamını sağlıyoruz. O bölgelerde herhangi bir kayıp yaşamadan en düşük kayıpla bu yerlerin temizliğinin yapılması gerekiyor. Komandolarımız ve komuta kademesi bu harekâtı sürdürüyorlar. " şeklinde bilgi verdi.

"Ümitsiz değiliz"

Rusya-Ukrayna görüşmeleri için ise Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkan sonucun olumlu yönde olduğunu fakat tam istenildiği gibi olmadığına dikkat çekerek, "Daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ümitsiz kalmış değiliz. Sayın Zelenskiy ve Sayın Putin ile tekrar yakın zamanda bir yeni münazara düzenledik. İstanbul'daki yaşanan sürecin liderler düzeyinde devam edilmesi planlarımız içinde. " dedi.

Yorumlar (0)