Erdoğan’dan KPSS mesajı: Ücret talep edilmeyecek

Soçi ziyareti dönüşü, uçakta gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iptal edilen KPSS sınavına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Sınavı iptal edilenlerden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Şaibeleri ortadan kaldırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

GÜNDEM 06.08.2022, 14:26
Erdoğan’dan KPSS mesajı: Ücret talep edilmeyecek

Soçi’yi ziyaret ederek Rusya lideri Vladimir Putin ile önemli bir görüşme gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş yolculuğu sırasında gazetecilerle bir araya geldi. Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Erdoğan, “Sayın Putin’in daveti üzerine gerçekleştirdiğimiz ziyaret son derece başarılı ve olumlu geçti. Sayın Putin ile kısa süre önce de Tahran’da bir araya gelmiştik. İkili ilişkilerimizi ve uluslararası gündemi detaylıca ele aldık. Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’mizin müteakip toplantısını Türkiye’de gerçekleştirmek için kendisine davetimi ilettim” ifadelerini kullandı. 

“Bugünlere diyalog ve iş birliği ile gelmeyi başardık”

Türk-Rus ilişkilerinin birçok zorlu yolu aşarak bugünlere geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünlere diyalog ve iş birliği ile gelmeyi başardık. Sayın Putin ile tesis etmiş olduğumuz karşılıklı saygı ve güven ortamı, ilişkilerimize büyük katkı sağlıyor. Ortak çıkarlarımızı ve iş birliğimizi geliştirerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Soçi’de görüşmede pek çok başlığı ele aldık. Ticari ve ekonomik işbirliğimizin önemine vurgu yaptık. Ortak ticaret hedefimizi daha önceden 100 milyar dolar duyurmuştuk. Bu çerçevede tüm alanlardaki işbirliğimizi genişletmek istiyoruz. Ticari ve ekonomik ilişkilerimize yönelik mutabakat zaptı da Sayın Ticaret Bakanımız ve Rus Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak tarafından imzalandı” şeklinde konuştu. 

“Bu katil sürülerine gerekli yanıtı verme hususunda uzlaşıya vardık”

Suriye’deki son gelişmelere ilişkin de Putin ile değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Erdoğan, “Suriye’de yuvalanan teröristlere karşı atılacak adımları istişare ettik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden, Suriyeli kardeşlerimizin yanı sıra bizim polisimize, askerimize de tehdit oluşturan bu katil sürülerine gerekli yanıtı verme hususunda uzlaşıya vardık. Rusya ile uzun süredir devam eden olumlu diyaloğumuzun yansımalarını Ukrayna’da, Suriye’de, Kafkalarda görüyoruz. Tahıl koridoru kapsamında yapılan anlaşma, bunun son örneği olmuştur. Şimdi burada önemli olan, bu uzlaşının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi” dedi.

“Ukrayna savaşının bir kazananı olmaz”

Ukrayna’daki savaşın bir kazanını olmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Ukrayna savaşının bir kazananı olmaz. Ben bunu en başından beri söylüyorum. Her türlü soruna rağmen, bu krizin masada çözüleceğine inanıyorum. Hem Putin’e hem de Zelenski’ye ortak görüşme için ev sahipliği yapabileceğimizi belirttim. Karadeniz komşumuz olan Rusya ile ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

“Putin, Suriye konusunda Türkiye’ye adil bir yaklaşım sergiliyor”

Suriye’ye yönelik olası operasyona ilişkin, Putin’in düşüncelerine dair görüşlerini paylaşan Erdoğan, “Sayın Putin bu konu hususunda en başından beri Türkiye’ye adil bir yaklaşım sergiliyor. Terörle mücadele konusunda daima yanımızda olacağını bize iletti. ‘Bu sorunları mümkün olduğunca rejimle beraber çözme yoluna giderseniz, daha isabetli olur’ mesajı veriyorlar. Rusya’nın olaya böyle bir yaklaşımı var. Biz de kendilerine, şu an istihbarat birimlerimizin zaten rejim istihbaratıyla iletişim halinde olduğunu belirttik. Bizim amacımız bu meseleye çözüm üretmek. Biz bu istihbarat çalışmalarına devam ederken, teröristler hala o bölgelerde özgürce dolaşıyorsa, bu konuda Rusya’nın bize destek vermesi gerekir. Bunu da kendilerine ilettik. Bu hususta da bir uzlaşıya vardık” ifadelerini kullandı. 

“Şaibeleri ortadan kaldırarak yolumuza devam edeceğiz”

KPSS’nin iptaline ilişkin gelen bir diğer soru üzerine açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’cü grup mu desek, altılı masa mı desek. Bir de masanın altında var tabi. Yedi eder o zaman. Bu konu hususunda hepsi aynı ağızdan konuşmaya başladı. Aynı kelimeleri kullanıyorlar. Biz bu konuda bir an boşluğa düşsek, bunu seçim malzemesi yapacaklardı. Çünkü bunlar gençlerimizi kandırmanın derdindeler. Bu oyunları elbette tutmadı. Biz olayı gördük. Gördükten sonra da hemen harekete geçtik. ÖSYM başkanı olan arkadaşımızı zan altında bırakmamak için, soruşturmanın hayrı için yeni bir isim atadık. Şu an ÖSYM’de üst düzey bir ekip oluşturduk. Hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladılar. Önümüzdeki ayın 17’sinde bu süreci başlatma kararı aldık. Sınavı iptal edilenlerden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Şaibeleri ortadan kaldırarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)