Erdoğan’dan ‘kardeşlik’ çağrısı… “Seferberlik başlatıyoruz”

AK Parti’nin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk topraklarındaki 10 asırlık kardeşliğin bozulmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Bu konuda seferberlik başlatıyoruz, kapısı çalınmadık ev kalmayacak” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 20.04.2022, 13:08 20.04.2022, 13:47
Erdoğan’dan ‘kardeşlik’ çağrısı… “Seferberlik başlatıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasına Bursa’daki terör saldırısı sonucu şehit düşen infaz koruma memurlarına Allah’tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı dileyerek başladı. Açıklamalarında muhalefete sert sözlerle yüklenen Erdoğan, “Kendilerinin, içinde bulunduğumuz bu mübarek ayın manevi huzurunu bozma girişimlerine rağmen, Ramazan’ı en güzel biçimde değerlendirmeye gayret ediyoruz. Şehit yakınlarımızdan sporcularımıza kadar tüm milletimizle buluşmayı sürdürüyoruz” dedi. 

“Vicdanı ve zihniyeti kararmışların söylemleri bizi ilerlediğimiz ve doğru bulduğumuz bu yoldan asla geri çeviremez”

Muhalefet kanadının lüks içinde yaşayarak halkçı kisvesi altında yorumlar yaptığını vurgulayan Erdoğan, “Onlar yandaşlarını da yanlarına alarak, Boğaz’ın en güzel otellerinin en lüks dairelerinde halkçılıktan bahsederken, bizler halkımızın yanındayız. Gönül coğrafyamızın yardıma muhtaçlarına ulaşmak için mücadele ediyoruz. Vicdanı ve zihniyeti kararmışların söylemleri bizi ilerlediğimiz ve doğru bulduğumuz bu yoldan asla geri çeviremez” şeklinde konuştu. 

“Hiç kimsenin halkımızla bizim aramızda set kurmasına izin vermedik, vermeyeceğiz”

Her türlü olumsuzluğa karşı dik durmaya devam edeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim milletimizin duasını almaktan, Allah’ın da rızasını kazanmaktan başka bir derdimiz yok. Bu duygularla, hizmet yolunda mücadeleye devam ediyoruz. Hiç kimsenin halkımızla bizim aramızda set kurmasına izin vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Muhalefet 20 senedir yaptığı gibi yine gerilimi benimsiyor”

Açıklamalarında kardeşlik ve kucaklaşma çağrısı yapan Erdoğan, “Muhalefet 20 senedir yaptığı gibi yine gerilimi benimsiyor. Bu durumu da aklıselim bir şekilde halkımızın üzerinden savuşturacağız. 10 asırlık geçmişe sahip kardeşliğimizin, muhalif kesimin siyasi hedefleriyle yok edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşlik ve kucaklaşma için adım atıyoruz ve bu konuda bir seferberlik başlatıyoruz. Seçimlere kadar kapısı çalınmadık ev kalmayacak” dedi. 

“Türkiye’yi 2023 hedeflerine eriştirebilecek tek vizyon AK Parti ve Cumhur İttifakı bünyesindedir”

Bir dönem AK Parti için emek harcamış, sonrasında ise partiden kopmuş vatandaşlarla yeniden irtibat kurmaya gayret gösterdiklerini belirten Erdoğan, “Bu konuda özel olarak çaba göstermemiz gerekiyor. Türkiye’yi 2023 hedeflerine eriştirebilecek tek vizyon AK Parti ve Cumhur İttifakı bünyesindedir. Bu net olarak artık görülmüş vaziyettedir” şeklinde konuştu. 

“Bunların tek derdi birbirilerine gol atmak”

6 partiden oluşan Millet İttifakı’na da göndermelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların tek derdi birbirilerine gol atmak. Birbirlerine sosyal medya hesapları üzerinden göndermeler yapıyorlar. Kısa süre önce herkesin tanık olduğu o tartışma bile bunlarda herhangi bir izzet bulunmayacağının en büyük delildir” dedi. 

“Bu masayı kimin kurup, kimin şekil verdiğini vatandaşlarımız çok net görüyor”

“Bu masayı kimin kurup, kimin şekil verdiğini vatandaşlarımız çok net görüyor” diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, “Bunların herhangi bir anlaşma içine giremeyecekleri, uzlaşma sağlayamayacağını da milletimiz görüyor. Bunlar millet için devlet için hayırlı bir adım atamaz. Milletimiz bunun farkında. Her gün yeni bir skandal haber okuyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bunlar 2023’ü dahi göremeyecek”

Millet İttifakı’nın ’28 Şubat ittifakı’ olarak tanımlayan Erdoğan, “Sürekli bir tartışma içindeler. Kaprisler bitmek bilmiyor. Bunlar 2023’ü dahi göremeyecek. Siyasetçilik oyununu oynayanlar bir kez daha ağır bir mağlubiyet alacaklar. Yine mağlup olacaklar, tarih sahnesinden de yok olup kaybolacaklardır. Gelin ahdimizi tazeleyelim. Saflarımızı sıklaştıralım. Davamıza sıkı sıkıya sarılalım” dedi. 

“Filistin davasını muhafaza etmenin yolu, İsrail ile kurulacak olan tutarlı bir ikili ilişki sürecinden geçiyor”

Mescid-i Aksa’da bir süredir devam eden gerginliğe de ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda hassas olduğumuzu açıkça belirttik. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere her mecrada Filistin halkına yönelik olarak sergilenen bu haksızlığa karşı herkesi göreve çağırdık. Filistin davasını muhafaza etmenin yolu İsrail ile kurulacak olan tutarlı bir ikili ilişki sürecinden geçiyor. Ancak bu yanlış anlaşılmasın. Orada yaşanan işgalleri, zulümleri asla kabullenmeyiz, kabullenmiyoruz. Biz bu konuda tarihimizin gereğini yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)