Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: “Şiddetle mücadelemiz sürecek” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’nden tamamen çıkılması karşısında gelen eleştiriler için, “Bizim kadına şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi ile başlamadı; onunla da bitmeyecek.” diyerek Şiddetle Mücadele Eylem Planı hakkında açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 01.07.2021, 15:44
Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: “Şiddetle mücadelemiz sürecek” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı” kapsamında konuşma yaptı. Konuşması sırasında özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin feshi konusunda gelen eleştirilere yanıt verdi. “Kadına yönelik şiddetle mücadele İstanbul Sözleşmesi ile başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilme ile de bitmeyecek. Bizim inancımızda bildiğimiz ve bilmediğimiz varlıklar içerisinde insan da vardır. Tüm ayrımlar ve farklılıklar bu ulvi sıfatın gerisindedir. İnsanların yalnızca cinsiyetleri sebebiyle üstünlük kurmaları bizim medeniyetimizde yoktur.” 



“Kadına şiddetle mücadele konusunda farklı politikalar geliştirdik” 



“Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farklı politikalar geliştirdik. Şiddetin her türü ile mücadelemizi sürdürürken kadına yönelik şiddet kavramının da altını çizmemizin nedeni, bu sorunun adını koymak gerektiği konusundaki inancımızdır. Açıkça insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet, tüm ülkelerin sorunudur.” 



“Bu sorunu siyasi tartışmalara malzeme yapmadan ele almalıyız” 



“Dün nasıl kadına yönelik şiddete karşı ve kadınların insani haklarını kullanabilmeleri yanında mücadele ediyorsak bugün de yarın da mücadelemizi devam ettireceğiz. Salgınla mücadeleyi nasıl ki siyasi tartışmalara malzeme etmediysek kadına yönelik şiddet konusunu da samimi ve objektif şekilde ele almamız gerekir.” 



Eylem Planı’nda 5 ana hedef bulunuyor 



“Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni eylem planımız sayesinde mücadelemizin daha da güçlenmesini hedefliyoruz. 2021-25 seneleri arasını kapsayan Eylem Planı’nda 5 ana hedef, 28 strateji ve 228 faaliyet bulunuyor. Mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılması, şiddetle mücadele anlayışının tüm politikalara yerleştirilmesi, toplumsal duyarlılığın artırılması ana hedeflerimizdendir. Değişen şartlar ve ortaya çıkan ihtiyaçlar çerçevesinde gereken her türlü idari yasal tedbirin alınmasına devam edilecek. Bu Plan kapsamında ilk hedefimiz ise şiddetle mücadele mevzuatının gözden geçirilmesi ve etkin uygulanması konusudur. Siber şiddetle mücadele ve ısrarlı takip konularını de tekrar değerlendirmeye alıyoruz.” 



7 şehirde 9 yeni kadın konuk evi açılacak 



“7 ilimizde daha 9 yeni kadın konuk evi açılacak. Ayrıca şiddet uygulama ihtimali olan bireylerin ve şiddet faillerinin de öfke kontrollerini sağlamak amacıyla eğitimler vereceğiz.” 


 

Yorumlar (0)