Erdoğan'dan Fransız mallarını boykot çağrısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletini Fransız mallarını boykot etmeye davet etti. Avrupa'ya seslenen Erdoğan "Siz gerçek anlamda faşistsiniz, siz gerçek anlamda Nazi'nin zincir halkalarısınız." dedi.

GÜNDEM 26.10.2020, 16:04 26.10.2020, 16:22
Erdoğan'dan Fransız mallarını boykot çağrısı!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Fransa vardı.

Tüm dünya liderlerine, "Müslümanlara Fransa'da zulüm uygulanıyorsa, tüm dünya liderleri olarak hep birlikte sahip çıkma" davetinde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete de Fransız mallarının kesinlikle satın alınmaması çağrısında bulundu.

Kayseri'de yaptığı konuşmada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilgili söylediği "zihinsel bağlamda tedaviye ihtiyacı olduğu" yönündeki söyleminin arkasında duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın liderinin akli noktada kontrole muhtaç olduğunu, bu liderin teşviki üzerine İslam'a ve Hz. Muhammed'e yönelik saldırılar yapılmaya başlandığını hatırlattı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'e de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hani sizde dinî özgürlükler vardı? Hani sizlerde dinini yaşayanlara ve dine karşı devlet güvenceniz vardı? O zaman nasıl oluyor da sabah namazında 100'den fazla polisiniz bir camiyi hedef alıyor ve saldırıyor? Bu yaptıklarınızın benzerinin Türkiye'de yapıldığını hiç duydunuz mu? Duyamazsınız. Neden? Çünkü Türkiye'de gerçek anlamda din özgürlüğü var." şeklinde konuştu.

İslam, Peygamber ve Müslüman düşmanlığının kimi Batı ülkelerinde bizzat ülkenin liderleri seviyesinde desteklenen politikalar haline geldiğini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'ya seslenerek, "Siz gerçek anlamda faşistsiniz, siz gerçek anlamda Nazi'nin zincir halkalarısınız." ifadesini kullandı.

Son günlerde devlet başkanı seviyesinde uygulanan hadsizlikleri, yaşanan hadiseleri, sabah namazı saatinde camilere polislerin düzenlediği baskınları sıradan olaylar olarak görmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 milyon Türk'ün Avrupa'da yaşadığını hatırlatarak muhataplarına şu ikazda bulundu:

"Müslümanları, Türkleri düşmanlaştırarak hiçbir kazanım elde edemezsiniz. Çapsızlığınızı örtmek maksadıyla yürüdüğünüz bu yolun sonu büyük felakettir."

Makamı, konumu ve görevi ne olursa olsun; İslam düşmanlığı ve ırkçılığın, insanın vicdani ve akli melekelerini felç eden bir psikoz olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye ile ilgili olur olmaz her meselede görüş beyan eden Avrupa Parlamentosu'nun, İslam düşmanlığı konusunu, üç maymunu oynamak suretiyle geçiştiremeyeceğini vurguladı.

Yorumlar (0)