Erdoğan'dan, Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya ile İsveç'in NATO üyesi olma taleplerin karşı olumlu bir yaklaşım içerisinde olmadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İskandinav ülkeleri adeta terör örgütünün misafirhaneleri gibi'' dedi.

GÜNDEM 13.05.2022, 15:10 13.05.2022, 16:32
Erdoğan'dan, Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya’nın NATO üyeliğine talip olması durumunu ''Konuya olumlu bir düşünce yaklaşımında bulunmuyoruz. İskandinav ülkeleri adeta terör örgütünün misafirhaneleri gibi'' ifadeleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne taziyeye gidecek

73 yaşında yaşamını yitiren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'a ise Allah'tan rahmet dilediğini söyleyen Erdoğan, ''Uzun zamandır rahatsızlığı bulunuyordu, taziye için ziyarete gideceğiz'' dedi.

Erdoğan, ABD’nin YPK kararına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG'ye muafiyet sağlayan yaptırım kararına ise tepki gösterdi ve terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

Finlandiya’nın NATO üyeliğine olumsuz yaklaşım

Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda olumlu bir yaklaşım içinde olmadıklarını ifade eden Erdoğan, ''İsveç ve Finlandiya’yla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz fakat olumlu bir yaklaşımda bulunmuyoruz. İskandinav ülkeleri adeta terör örgütlerinin misafirhaneleri gibi.'' dedi

ABD’den YPG’ye muafiyet kararı

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG'ye muafiyet sağlayan yaptırım kararına ise tepki gösteren Erdoğan, ''YPG terör örgütüdür. Bilinmeli ki PKK ne ise YPG de aynısıdır. Dolayısı ile Amerika'nın bu konudaki yanlışını kabul etmemiz asla mümkün değildir. Irak'ın kuzeyinde neler yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de aynı şeyleri yaparız'' dedi.

''Pençe-Kilit Harekâtında 82 terörist etkisiz hale getirildi''

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Harekâtı hakkında da bilgi verdi. Erdoğan, '' Pençe-Kilit Harekatı kapsamında dün itibari ile 82 terörist etkisiz hale getirildi'' dedi.

Yorumlar (0)