Erdoğan’dan Elon Musk'a meydan okuma: “Bundan sonra gözümüz uzayda” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Ufuk isimli ilk Türk istihbarat gemisinin hizmete açılışında yaptığı konuşmada savunma ve havacılık faaliyetlerinden ve bu araçların ihracat oranlarından bahsetti. Erdoğan, 2022 sonuna kadar havacılık ve savunma alanlarındaki ihracat oranının 4 milyar doları aşacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. 

GÜNDEM 14.01.2022, 15:29 14.01.2022, 15:47
Erdoğan’dan Elon Musk'a meydan okuma: “Bundan sonra gözümüz uzayda” 

İstanbul’dan uluslararası sulara indirilmeyi bekleyen Türkiye’nin ilk milli ve yerli istihbarat gemisi TCG Ufuk’un hizmete giriş törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu.  

“25 ülkeye ihracat gerçekleştirdik” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklardan biri hiç şüphesiz havacılık ve savunma alanındaki ihracatlardı. Erdoğan, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Havacılık ve savunma alanındaki ihracat oranlarımız her geçen dönem hızla artarken geliştirdiğimiz yerli ve milli araçlarımızı şimdiye kadar 25 farklı ülkeye ihraç ettiğimizi belirtmek isterim. 25 farklı ülkeye 180 adet deniz platformu gönderiminde bulunduk.” 



“Hedef, tam bağımsız Türkiye” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Savunma ve havacılık ihracatımızın 2022 sonuna kadar 4 milyar doları aşacağını öngörüyoruz. Ülkemiz, gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde bölgenin artık oyun kuran ve kirli oyunları da bozan ülkesi konumuna gelmiştir. Tüm adımlarımızı atarken ise hedefimiz, tam bağımsız Türkiye’dir.” 


“Gözümüz uzayda” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Artık gözümüzü uzaya çevirdik. Bundan sonra uzay alanında da gerek uydu gerek fırlatma sistemleri geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Yorumlar (0)