Erdoğan'dan çağrı: Tüm Akdeniz ülkeleri masaya oturalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından güncel meselelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan son haftaların konusu Doğu Akdeniz konusunda ise tüm Akdeniz ülkelerini masaya oturmaya çağırdı.

GÜNDEM 10.08.2020, 19:37 10.08.2020, 20:21
Erdoğan'dan çağrı: Tüm Akdeniz ülkeleri masaya oturalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ekonomiden, dış politikaya ve güncel meselelere kadar pek çok önemli konuda açıklamada bulundu.

"Suni rüzgarlarla eğilip bükülmeyiz"

Erdoğan Türkiye ekonomisinde döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmaların, küresel gündemde Türkiye'nin iradesini ortaya koyduğunda ekonomik olarak hesaplaşma amacıyla ortaya çıktığını söyleyerek 'Suni rüzgarlarla eğilip bükülmeyiz' dedi.

"Tüm Akdeniz ülkeleri toplanalım"

Konuşmasında Akdeniz'deki gerginliği de ele alan Erdoğan, tüm Akdeniz ülkelerinin haklarını koruyacak yeni bir formül bulmaya davet etti. Erdoğan açıklamasında, "Tüm Akdeniz'de bulunan ülkeler olarak bir araya gelelim ve herkes için kabul edilebilir ve hak koruyan bir formül bulalım. Yaşanılan anlaşmazlıkların diyalog ile ve hakkaniyet temeli esas alınarak çözümü için her zaman biz varız ve hazırız." dedi.

Yorumlar (0)