Erdoğan’dan Boğaziçi açıklaması: Eylemlerin fikir özgürlüğüyle ilgisi yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rektör ataması kararı sonrası Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Bu filmi 18 yılda yüzlerce kez seyrettik. Yapılan eylemlerin bir fikir özgürlüğüyle ilgisi yok.” dedi.

GÜNDEM 09.01.2021, 15:30 09.01.2021, 16:36
Erdoğan’dan Boğaziçi açıklaması: Eylemlerin fikir özgürlüğüyle ilgisi yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katılım gösterdi.

Açılışta önemli mesajlar veren Erdoğan, Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasının ardından başlayan eylemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Demokrasiyle ilgisi yok”

Yapılan rutin bir atamanın üniversiteyi karıştırmak için fırsata dönüştürülmek istendiğini ifade eden Erdoğan, gerçekleştirilen eylemlerin bir hak arayışı veya demokrasi arayışı olmadığını söyledi.

“18 yıldır bu filmi yüzlerce kez seyrettik”

Bu tür karışıklarının 18 senedir çıkartılmak istendiğini söyleyen Erdoğan, “Bu filmi biz yüzlerce kez seyrettik. Aynı zihniyeti 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da ve Gezi’de gördük. Bunları biz terör örgütlerinin vesayetin ve darbecilerin safında gördük.” şeklinde konuştu.

“Üniversiteleri karıştırmak isteyenleri görüyoruz”

Erdoğan’ın Boğaziçi’ndeki eylemlere dair yaptığı açıklamanın devamı şu şekilde:

“Eylem biçiminde de dar kafalı bir zihniyet bulunuyor”

“Kendileri ileri gidemediğinden ülkeyi geriye döndürmenin amacındalar. Hizmete talip olmayı bırakın, yapılan eylemlerin biçiminde de dar kafalı bir zihniyeti görüyoruz. Ülkemizin bugünkü seviyesine bu zihniyete rağmen gelmiştir. 2053 yılı vizyonumuzu tüm bunlara rağmen hayata geçireceğiz. Her zaman söylüyoruz. Durmak yok yola devam!”

ABD’ye eleştiri

Bununla birlikte Erdoğan konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri kongre binasının basılması ve sokak olaylarına dair de değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, “Türkiye’de demokrasinin olmadığını söyleyenlerin karşılaşmış oldukları ilk tehditte nasıl ağır tedbirleri uyguladıklarını görüyoruz. Sosyal medya alanlarını hukuki bir çerçeveye oturtma gayretimize karşı çıkanlar şimdi en ilkel sansürcülüğü uygulamaya başladılar. Terörün imasına bile tahammül gösteremeyenler senelerce bizim terör örgütleriyle olan mücadelemizin önüne set koymaya çalıştı.” dedi.

Yorumlar (0)