Erdoğan’dan beklenen açıklama geldi! Bayramdan sonra “açılıyoruz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların beklediği “kontrollü normalleşme” açıklamasını yaptı: Bayram sonra başlıyor. 

GÜNDEM 12.05.2021, 12:23 13.05.2021, 11:48
Erdoğan’dan beklenen açıklama geldi! Bayramdan sonra “açılıyoruz” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanmanın ne zaman sona ereceği hakkında sorulan soruya, “Milletimizden son bir fedakarlık daha istiyoruz. Bayramda da evde oturalım, verdiğimiz emekler boşa gitmesin.” yanıtını vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklama ile yeşil ışığı yaktı.

Bayramdan sonra “açılıyoruz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yayınladığı açıklamada bayram sonrası için takvimin bir kısmını aktarmış oldu. Açıklama şu şekildeydi: “Geçen seneki bayramlarda bu salgından dolayı buruk bayramlar geçirmiştik. Bu senenin başında musibetten kurtulmayı umuyorduk fakat dünyayı etkisi altına alan durumlardan biz de etkilendik. Artan vefat ve vakalar sebebiyle kapanma yaşadık. Ramazan ayını de sınırlandırmalar ile buruk şekilde geçirdik. Bayramda da kapanma durumunda kalıp bayramdan sonra ‘kontrollü normalleşme’ adımlarını atmayı hedefliyoruz.”

“Mücadelemiz devam ediyor”

“Çevremizi ve tüm dünyayı etkileyen tehditle mücadelemiz devam ediyor. Sağlık sistemimizi güçlü tutmakta ve aşı, maske, mesafe gibi tedbirlere uymaya devam edeceğiz. Bu durumun zorlu bir imtihan olduğunu biliyoruz.”



“Her türlü desteği veriyoruz”

“Salgın döneminde olumsuz etkilenen her kesme her türlü desteği veriyoruz. Destek paketleri ile elimizi vatandaşa uzatıyoruz. Üretimde büyümeyi ve istihdamı destekleyen adımları atıyoruz. Buna rağmen sıkıntıda olan kişilerin olduğunu farkındayız. Allah’ın izniyle o kişilerin sıkıntılarını da kısa zamanda çözeceğiz.”

“Sıkıntıları çözeceğiz”

“Türkiye, yirmi yıl önce, toplumsal ve ekonomik olarak kırılgan bir yapıdaydı. Biz, ülkeyi gerek bölgede gerekse dünyada söz sahibi yaptık. Şu anda var olan sıkıntıları da çözeceğiz. Salgın sonrasında ülkemiz yeniden şekillenecek ve hem ekonomik hem de siyasi olarak dünyada söz sahibi olacak. Bunun için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Bölgemizde yaşanan her sıkıntının amacının Türkiye’yi söz sahibi olmaktan mahrum bırakmak olduğunun farkındayız. Ülkemize karşı olan kinlerini artık saklama gereği duymadan kusuyorlar. Onları da onlara figüranlık yapanları da milletimizin takdirine havale ediyoruz.” 

Yorumlar (0)