Erdoğan’dan asgari ücretlilere ve memurlara "temmuz" müjdesi

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken velilere müjde niteliğinde bir haber verdi. Özel okulların 2022 ücretlerini yüzde 70’e kadar zamlandırdıkları dönemde Erdoğan, özel okul zamlarının tavan oranının yüzde 36 olacağını duyurdu. Haksız fiyat artışı yükünün altında milleti ezdirmeyeceklerini yineleyen Erdoğan, Temmuz 2022’de enflasyonun seyrine ve şartlara bakılacağını ve gerekmesi halinde çalışanların maddi durumlarının yeniden değerlendirileceğini bildirdi. 

GÜNDEM 12.01.2022, 13:06 12.01.2022, 13:50
Erdoğan’dan asgari ücretlilere ve memurlara "temmuz" müjdesi

AK Parti’nin haftalık olağan toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi şampiyon liginin parçası yapmakta kararlıyız.” derken müjde niteliğinde haberler verdi.  

Özel okul ücretleri sınırlandırıldı 

Enflasyon ve dövizdeki dalgalanmaya bağlı olarak 2022 senesinde pek çok özel kurum gibi özel okullara da büyük oranda zam geldi. Aralık 2021’de özel okul zamları belirlendi ve yüzde 70’e varan zamların yapılacağı aktarıldı. Böyle bir şeyin gerçekleştirilmeyeceğini belirten Erdoğan, özel okul ücretlerindeki artışın en fazla yüzde 36 olacağını aktardı.  
 


Temmuz enflasyonuna göre değerlendirme 

Temmuz ayında enflasyon rakamlarının ve ülke şartlarının gölgesinde çalışan kesimin durumunun yeniden değerlendirileceğini aktaran Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Milletimizi, haksız fiyat artış yükünün altında bırakmayacağız. Şu anki fedakarlık ve çabalarımızın meyvelerini yaz aylarında alacağız.” 

CHP ve HDP’ye yönelik söylemler 

Erdoğan: “(Kılıçdaroğlu’na) Kimsenin belediyedeki işinden edilmeyeceği konusunda namus sözü verdin de sözün, belediye başkanların tarafından ayaklar altına alındı. Atatürk’ün Partisi dediğiniz CHP’yi Kandil’in kapı kuluna çevirdiniz. Kamu görevlileri karşısında aslan kesilen Bay Kemal ve yoldaşları, PKK’nın siyasi uzantısı karşısında kağıttan kaplan oldu. (HDP’li Güzel’e) PKK’nın siyasi uzantılarını ve terör örgütü yandaşlarını da parlamentomuzda görmek istemiyoruz.” 



“Aklınıza neresi geliyorsa biz oradayız” 

Erdoğan: “Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dilerim, milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Ülkemizdeki terör tehditlerini kaynağından kurutmaya devam edeceğiz. Gabar, Cudi, Bestler, Tendürek... Aklınıza neresi geliyorsa orada biz varız! Mehmetçiğimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımız var.” 

Meclis’te görüşülen yeni paketler 

Erdoğan: “Meclis'te geçtiğimiz hafta stokçulara ve stokçuluğa ceza artırımını içeren bir paket kabul edilmişti. Bu hafta da vadeli hesaplara döviz kuru desteği verilmesi, BOTAŞ’ın kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulaması, bireysel emeklilikte devlet katkısının yüzde 30’a çıkartılması, TL üzerinden yapılan sözleşmelere ek fiyat farkı ödenmesi, emekli aylıklarının en az 2500 TL olması, Kurumlar Vergisi’nin yüzde 19’a düşürülmesi hakkındaki tekliflerimiz görüşülecek ve inşallah kanunlaştırılacak.” 

Yorumlar (0)