"Erdoğan’a hakaret" edilmişti! İsveç Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağırıldı

İsveç’in devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye’ye karşı hakaretler içeren programın ardından Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

GÜNDEM 05.10.2022, 17:40 05.10.2022, 17:48
"Erdoğan’a hakaret" edilmişti! İsveç Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağırıldı

Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı dile getirilen söylemlerin çirkin ve hadsiz olduğunun söylendiği İsveç Büyükelçisi Herrström’e, görüntülerin kabul edilemez olduğu Dışişleri Bakanlığınca ifade edildi.

Ne olmuştu?

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından NATO'ya üye olmak için başvuruda bulunan Finlandiya ve İsveç’in Türkiye'nin isteklerini kabul etmesi ile birlikte NATO’ya girmişti. İsteklerin karşılanmaması halinde Türkiye'nin anlaşmayı geri alma ihtimalinin bulunmasına rağmen İsveç devlet televizyonu skandal etkisi oluşturan bir program yaptı.

Kristoffer Ahonen Appelquist'in sunuculuğunu yaptığı programa katılım sağlayan Kadir Meral büyük tepki oluşturacak ifadelerde bulundu. Meral, "Sen kendini bu dönemin sultanı zannediyorsun Erdoğan. İsveç'ten aktivistleri ve rejim muhaliflerini talep ediyorsun. Bu kişilere sadece sana ters düştüğü için istiyorsun" dedi. Öte yandan açıklamaların sonunda, "Yaşasın demokrasi" sloganları atıldı.

Yorumlar (0)