Erdoğan: Zorlu dönemi geride bıraktık

Öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftarda buluşan Erdoğan, "Son iki senedir virüs nedeniyle ramazanımız buruk geçiyordu. Çok sayıda eğitimci de bu süreçte yaşamını yitirdi. Zorlu süreç geride kaldı. " dedi.

GÜNDEM 07.04.2022, 21:43
Erdoğan: Zorlu dönemi geride bıraktık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de düzenlenen Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri ile İftar Programı'nda konuştu. 


"Zorlu süreç geride kaldı"

Eğitim camiasıyla buluşmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Erdoğan, ramazanın son iki senedir salgın gölgesinde geçtiğini kaydederek, "Son iki senedir virüs nedeniyle ramazanımız buruk geçiyordu. Çok sayıda eğitimci de bu süreçte yaşamını yitirdi. Zorlu süreç geride kaldı. Herkes gibi öğretmenlerimiz de alışık olmadıkları günlerden geçtiler. Eğitim öğretimin son gününe dek okullarımızı açık tutmaya devam edeceğiz." dedi. 

"Elleri öpülesi insanlardır"

Öğretmenliğin önemine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimiz bilgi ve kültür davamızın sancaktarları, eğitim öğretimin kilit taşlarıdır. Türkiye olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz, elleri öpülesi insanlardır. Öğretmenlerimizin huzuru ve mutluluğu için 20 senedir yoğun gayret sarf ediyoruz."

"Kalabalık sınıflar artık yok"

Eğitim olanaklarının geçmişle kıyaslanamayacak standartlara ulaştığını dile getiren Erdoğan, ”Öğrenmenin zorlaştığı kalabalık sınıflar artık yok. Mevcut öğretmenlerin büyük kısmı bizim dönemimizde atandı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamalarını yakaladık. Öğrenci sayısı en fazla artan ülke olmamıza karşın bu başarıyı elde ettik." diye konuştu. 

"Çok büyük bir eksiklikti"

Ülkemizin öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke konumunda olduğunu söyleyen Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan da söz ederek, "Öğretmenlik gibi kutsal bir görevde kariyer basamağı ve hedefi olmaması çok büyük bir eksikti. Onların 60 senelik hayalini gerçeğe dönüştürmüş olduk. Türkiye'deki eğitim tarihinde ilk defa öğretmenliği kuvvetlendirme yanında onlara önemli avantajlar sağlayan bu düzenlemenin hayırlı olmasını temenni ediyorum." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)