Erdoğan, zirvede açıkladı: Yunanistan'ın atacağı adımlar önemli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diyalog kurulması konusunda sağlanan anlaşmanın nasıl ilerleyeceğini, Yunanistan'ın atacağı adımların belirleyeceğini ifade etti. 

GÜNDEM 22.09.2020, 17:40 22.09.2020, 17:41
Erdoğan, zirvede açıkladı: Yunanistan'ın atacağı adımlar önemli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün üçlü bir görüşmeye katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve AB (Avrupa Birliği) Başkanı Charles Michel ile videokonferans yöntemi ile görüşmede bulundu.

"Yunanistan ile Türkiye görüşmek için hazır"

Söz konusu görüşmede, Türkiye ile AB (Avrupa Birliği) arasındaki ilişkilerin ayrıntılı biçimde değerlendirildiği ifade edildi. Son dönemde gerginliğe neden olan Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığı toplantıda, Yunanistan ile Türkiye'nin ön görüşmelere başlayabileceği kaydedildi. 

"Türkiye her zaman diyalog kurulmasından yana oldu"

Erdoğan, söz konusu üçlü zirvede, Doğu Akdeniz'deki tansiyonun düşürülmesi ve diyalog araçlarının etkin hale getirilmesi için sağlanan ivmenin iki ülke tarafından da muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin her zaman diyalog kurulmasından yana olduğuna dikkat çeken Erdoğan, yapılan provokasyonlara rağmen ülkesinin her zaman soğukkanlı bir tutum sergilediğini aktardı. 

"Yunanistan'ın adımları belirleyecek"

Almanya'nın Doğu Akdeniz meselesine ilişkin arabuluculuk girişimlerine saygı gösterildiğini aktaran Erdoğan, ön görüşmelere ve diğer diyalog araçlarına canlılık kazandırılması konusunda sağlanan anlaşmanın nasıl ilerleyeceğini, Yunanistan'ın atacağı adımların belirleyeceğini ifade etti. 

Erdoğan, Doğu Akdeniz'de bütün tarafların katılımı ile gerçekleştirilecek olan bir konferanstan iyi sonuçlar çıkacağını düşündüğünü belirtti.

"AB ile ilişkiler yeniden iyi bir seviyeye ulaşabilir"

AB (Avrupa Birliği) liderler zirvesi ile Türkiye ile AB (Avrupa Birliği) arasındaki ilişkilerin yeni bir boyut kazanmasını dilediğini kaydeden Erdoğan, vize serbestisi, Gümrük Birliği anlaşması ve göç anlaşması gibi hususlarda gerçek hamlelerde bulunulması halinde ilişkilerin tekrar iyi bir seviyeye ulaşacağından emin olduğunu söyledi. 

"Bölgesel problemler çözülecek"

Erdoğan, AB'nin (Avrupa Birliği) Türkiye ile dayanışma içerisinde olması ile bölgesel problemlerin çözülebileceğine dikkat çekerek, Almanya Şansölyesi Merkel ile AB (Avrupa Birliği) Başkanı Michel'in söz konusu ilişkileri geliştirme çabasından memnun olduğunu ifade etti. 

Üçlü zirvede şu isimler de yer aldı:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı,

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan.

Yorumlar (0)