Erdoğan: “Yüksek enflasyon sarmalını ay ay azaltarak ortadan kaldıracağız” 

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gelişmelere değindi. 20 Aralık’ın kırılma noktası olduğunu ve faiz hakkındaki dayatmaların etkisiz kaldığını aktaran Erdoğan, “Yüksek enflasyon sarmalını her geçen ay azaltıyoruz.” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan, "Geceliği 100 bin liralık otellerde yaptığın yayınla bu milleti kandıramazsın." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 02.02.2022, 15:17 02.02.2022, 15:50
Erdoğan: “Yüksek enflasyon sarmalını ay ay azaltarak ortadan kaldıracağız” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Genç iş Adamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) Genel Kurulu’nda konuştu. Ekonomik ve askeri operasyon gelişmelerine değinen Erdoğan, şunları dile getirdi: “Türkiye’yi kendi gücüyle ve kendi modeliyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak atılımlardayız. Yüksek enflasyon sarmalını da her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen ortadan kaldıracağız.”  



“Hayali olmayanın hedefi olmaz” 

“Ülkemizi cari fazla, ihracat, üretim, yatırım ve istihdamla büyütme mücadelemize en büyük desteği veren kuruluşlardan biri TÜGİK’tir. Sizlerle birlikte ülkemize kazandıracağımız daha çok eserimiz var. Unutmayın ki hayali olmayanın hedefi olmaz, hedefi olmayanın da rotası olmaz. Eğitimde derslik sayımızı, öğretmen sayımızı, üniversite sayımızı artırmasaydık şu anda olduğumuz yerde olamazdık. 2023’ün eşiğindeyken ülkemizi dünyanın önde gelen ihracat ve üretim merkezi haline getirme sürecindeyiz.” 



Kış Kartalı Harekatı hakkında 

“PKK’ya yönelik Suriye ve Irak’ta başlatılan Kış Kartalı Harekatı ile teröristlerin inlerine giriyoruz. Dün gece 3 farklı noktada hedefleri bombaladık. Kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar.” 

“Çok yakında ikinci nükleer santral de açılacak” 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Arzu ediyorsan Akkuyu’ya gidersin. Gidersen, nükleer enerji santralimiz ne durumdaymış görürsün. Bay Kemal, yakında ikinci nükleer enerji santralimiz de açılacak. Biz durmuyoruz, çalışıyoruz. Siz ya en pahalı enerjinin olmayan enerji olduğunu bilemeyecek kadar cahilsiniz ya da kalpleriniz ve aklınız başka yerlere bağlı. Bir lüks otelde geceliği 100 bin lira olan odada yaptığınız yayınlarla bu milleti kandıramazsınız.” 

Yorumlar (0)