Erdoğan: Yıkılan her binayı yeniden yapacağız

Erdoğan, "Bir sene içinde biz bu kalıcı konutları tamamlayarak hak sahibi yurttaşlarımıza teslim edeceğiz. Yıkılan her binayı yeniden yapacağız. Hasar tespit faaliyetlerinin tamamlanmasının akabinde Kahramanmaraş'ta 30 bin 310 köy evi ve 77 bin 57 afet konutu inşa etmek için kolları sıvadık." dedi.

GÜNDEM 23.03.2023, 19:05
Erdoğan: Yıkılan her binayı yeniden yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen 'Pazarcık Depreminin Ardından 17 Bin 902 Köy ve Afet Konutu İlk Temel Atma Merasimi'nde konuştu.


"Bu felaket bizi durduramayacak"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Deprem evlerimizi yerle bir etmiş, canımızı yakmış olabilir fakat bu felaket, 'Türkiye Yüzyılı'nı gerçekleştirme kararlılığımızı, başarma irademizi elimizden alamayacak. Bir sene içinde biz bu kalıcı konutları tamamlayarak hak sahibi yurttaşlarımıza teslim edeceğiz. Yıkılan her binayı yeniden yapacağız. Hasar tespit faaliyetlerinin tamamlanmasının akabinde Kahramanmaraş'ta 30 bin 310 köy evi ve 77 bin 57 afet konutu inşa etmek için kolları sıvadık.

Halihazırdaki organize sanayilerimizi kuvvetlendirirken, Afşin'e de yepyeni bir OSB (organize sanayi bölgesi) yapıyoruz.

Üretici ve çiftçilerimizin zararlarının telafisi maksadıyla hayvancılık, gübre, mazot, su ürünleri ve yem bitkileri desteği başta olmak kaydıyla her çeşit adımı atıyoruz."



Bahçeli: Ramazanınızı kutluyorum

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) lideri Devlet Bahçeli, "Her çeşit felaketi ortadan kaldıracak, yıkımlara bir son verecek, tekrar Kahramanmaraş'ta edelerin mutlu bir yaşam sürmesi için adımların atıldığı bir ortamda mübarek ramazanınızı kutluyorum." dedi.



Destici: Bu kötü günleri de aşacağız

BBP (Büyük Birlik Partisi) lideri Mustafa Destici ise "Hiç kuşkunuz olmasın, elbette bu kötü günleri de dayanışma, beraberlik ve birlikle aşacağız. Allah yeter ki bizleri bir başımıza bırakmasın." diye konuştu. 

Yorumlar (0)