Erdoğan, Yeşilköy Acil Durum Hastanesi'ni açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışını yaptı.

GÜNDEM 31.05.2020, 14:57 31.05.2020, 15:34
Erdoğan, Yeşilköy Acil Durum Hastanesi'ni açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışını yapmadan önce sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 45 gün içinde bitirilmesi sözünü verdiklerini hatırlatarak, 1008 yatak kapasiteli Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ni hizmete açacaklarını söyledi ve Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Paylaşımda, hastanenin yapımına ilişkin görüntüler ve bilgilere de yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle yeni tip koronavirüs pandemisi sürecinde dikkatleri üzerine topladığını belirtti.

Covid-19 pandemisi döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunulan acil durum hastanelerinin örnek alınacak bir model olduğuna inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, acil durum hastanelerine işaret ederek, bu sağlık kurumlarının Türkiye'nin yüz akı olduğunu, oluşturulan ilave kapasiteye ihtiyaç duyulmadan pandeminin yayılma hızının kırıldığını söyledi.

Sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ihtiyacının kavga değil, eser siyaseti olduğunu kaydederek, Türkiye'ye ve Türk milletine özellikle hizmetle geçirdikleri her gün ve her an için verilen nefesten dolayı Allah'a hamd ettiklerini dile getirdi.

Tek numaralarının Türkiye'nin ortak değerlerinin istismarı olanların devrinin artık kapandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyonlu yılların ülkeyi nasıl dibe çektiğinin en açık ispatının son 18 senedeki kazanımlar olduğunu belirterek, demokraside ve ekonomide Türk milletine beklediği hizmetleri sunamayanların, vesayet oyunlarıyla iktidar devşirdiği dönemlerin de geride kaldığını söyledi.

Her kim Türkiye'de demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, güvenliği, dış politikayı, kültürü, sanatı daha ileri seviyeye götüreceğine milleti ikna ederse ülkenin ona teslim edileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin önünde özellikle demokrasiden ve kalkınmadan başka bir alternatif bulunmadığını; her kim daha çok yatırım, üretim, istihdam, iş, aş, daha yüksek hayat standardı sağlayacağı konusunda halkın desteğini alırsa ülkeyi yöneteceğini; bunun dışındaki zorlamaların, iç ve dış ayak oyunlarının tamamının da millî irade duvarına çarpıp dağılmaya mahkum olduğunu ifade etti.

Türkiye için Temmuz-Aralık dönemi sıkıntılı görünse de sonrasının aydınlık olduğunu, gelişmeler ve işaretlerin, pandemi sonrası yeniden yapılanacak küresel ekonomide Türkiye'nin çok avantajlı bir konuma oturacağını gösterdiğini dillendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayiden tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda önce hızlı bir toparlanma, ardından çok daha hızlı bir atılım içine girileceğini aktardı.

Yorumlar (0)