Erdoğan: Yerli koronavirüs aşısı yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin piyasaya süreceği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının en geç Nisan ayında hazır olabileceğini ifade etti.

GÜNDEM 25.11.2020, 12:38 25.11.2020, 13:47
Erdoğan: Yerli koronavirüs aşısı yolda!

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ve yerli aşı çalışmalarına değindi. 

"Daha sert önlemler alınabilir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrinin derhal aşağıya çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin neden olduğu problemlerin farkında olunduğunu belirterek, pandeminin seyrinin önüne geçilmemesi durumunda daha sert önlemlerin hayata geçirilebileceğini söyledi.

"Sabır ve destek istiyoruz"

Bu konuda Türk milletinden sabır ve destek istendiğini belirten Erdoğan, vatandaşların maske takmaları, sosyal mesafe kuralına riayet etmeleri ve hijyen konusunda dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. 

Erdoğan, söz konusu önlemlere uyulması durumunda yasaklara yönelik ihtiyacın daha az olacağına dikkat çekti. 

"Nisan ayında yerli aşı hazır olabilir"

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısında önemli bir noktada bulunduğunu aktaran Erdoğan, Nisan ayında yerli aşının uygulama için hazır olabileceğini duyurdu. 

Erdoğan, yerli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının en uygun koşullarda bütün insanlığın hizmetine sunulabileceğini ekledi.

Yorumlar (0)