Erdoğan ve Putin’den kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna’daki güncel durum, mahsur kalan Türklerin tahliyesi ve müzakereler konuşuldu.

GÜNDEM 26.04.2022, 13:28 27.04.2022, 09:10
Erdoğan ve Putin’den kritik görüşme

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın duyurduğu bu görüşmede gündemde Ukrayna’daki son durum, ülkede mahsur kalan Türkler ve müzakerelerin yeniden başlatılması vardı. Kremlin, görüşme hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulunmazken ele alınan konular Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından duyuruldu.



Görüşme, müzakereleri yeniden başlatabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış için açılacak yolun Türkiye’den geçmesi, İstanbul’daki müzakerede yakalanan ivmenin devam ettirilmesi yönündeki mesajını açıkladı. Erdoğan, Türkiye’de yaşanan olumlu gelişmelerin artık liderler düzeyinde görüşme başlatmak için yeterli olduğunu da kaydetti. Mariupol’deki çatışmalara ara verilmesi ve bölgede mahsur kalanların tahliye edilmesi yönünde de çağrıda bulunuldu. 

Yorumlar (0)