Erdoğan ve Miçotakis, Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için İstanbul’a geldi. 14.00'da başlayan görüşme, 2 saat sürdü. İki lider, öğle yemeğini birlikte yedi.

GÜNDEM 13.03.2022, 16:48 13.03.2022, 17:32
Erdoğan ve Miçotakis, Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için bugün İstanbul’a geldi. Miçotakis’in uçağı 12.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Miçotakis’in İstanbul programının yoğun olduğu öğrenildi.



Önce ayin sonra Vahdettin Köşkü

Kiryakos Miçotakis İstanbul’a ayak basar basmaz Fener Rum Patrikhanesi’nin yolunu tuttu. Ortodoksluk Bayramı ayini için buraya hareket eden Miçotakis’in gelişi sebebiyle özel güvenlik önlemleri alındı. Yunanistan Başbakanı, ayin sonrasında saat 14.00’da Vahdettin Köşkü’ne geçti.



İki liderin görüşmesi keyifli geçti

Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Vahdettin Köşkü'nde saat 14.00'da bir araya geldi. İki liderin gündemi oldukça yoğundu. İki ülke arasındaki ilişkiler, Ege Denizi’ndeki Yunanistan askerleri konuşlanması, bölgesel gelişmeler görüşüldü. Liderler, uzun zaman sonra öğle yemeğini birlikte yedi. Görüşme, 16.00 sularında son buldu.

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılmış olan paylaşımda, yapılan görüşmede, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine ilişkin güncel konuların yanında güncel jeopolitik gelişmelerle Rusya-Ukrayna savaşının yansımaları da dahil olmak üzere uluslararası ve bölgesel konuların ele alındığı kaydedildi.

Ayrıca görüşmede Ukrayna'nın işgalinde Türkiye ve Yunanistan'ın Avrupa'nın güvenliği hususunda özel bir sorumluluğunun da bulunduğuna işaret edilerek iki ülke arasındaki iş birliğine ilişkin mutabık kalındı.

Yorumlar (0)