Erdoğan ve İsrail liderinden Mescid-i Aksa görüşmesi!

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'de yaşanan terör saldırıları nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Konuşmada ikili ilişkiler masaya yatırıldı, Mescid-i Aksa konusu görüşüldü!

GÜNDEM 01.04.2022, 20:39 01.04.2022, 20:42 Hakan Öksüz
Erdoğan ve İsrail liderinden Mescid-i Aksa görüşmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'de son zamanlarda yaşanan terör saldırıları nedeniyle İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile telefonda görüştü. Yapılan telefon görüşmesinde bölgeyi ilgilendiren önemli konuların da ele alındığı kaydedildi. 

Enerji alanında kurulacak iş birliğinin iki ülkenin menfaati için önemine değinen Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyaretinin ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

"İsrail ve Filistin'in itidalli tutumu kıymetli"

Konuşmada İsrail'in son günlerde yaşadığı terör saldırıları ele alındı. Hem İsrail hem de Filistin tarafının duruma itidalli yaklaşmasını oldukça değerli bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırılarını kınadı. Yaşamını yitiren İsrailliler için taziye ve yaralılar için şifa dileklerini sunan Erdoğan, bölgede tansiyonun düşürülmesinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Mescid-i Aksa konusu görüşüldü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeki konulardan biri de Mescid-i Aksa’nın Ramazan ayındaki statüsü oldu. Ramazan ayının son 10 günü Mescid-i Aksa’yı ziyaret edecek Filistinlilere müsaade edilmesi gerektiğini aktaran Erdoğan, ibadethanelerin 7/24 açık kalmasının önemine değindi. 

İsrail'in bu konudaki pozitif yaklaşımının devam etmesini temenni ettiğini dile getiren Erdoğan, Ramazan ayının barış içinde geçmesini diledi. Erdoğan, Herzog'un ve bütün Yahudi aleminin Hamursuz Bayramı'nı tebrik etti. Herzog ise tüm müslümanların Ramazan ayını kutladığını bildirdi.

Yorumlar (0)