Erdoğan ve Aliyev, Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın açılışını yaptı

İşgalden kurtulan bölgede inşa edilen Zengilan Havalimanı'nın açılış törenine katılım sağlamak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, daha sonra havalimanının açılışını gerçekleştirdi.

GÜNDEM 20.10.2022, 13:16 20.10.2022, 13:35
Erdoğan ve Aliyev, Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın açılışını yaptı

Azerbaycan’a Zengilan Uluslararası Havalimanı açılış törenine katılmak üzere yola çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı havalimanında mevkidaşı İlham Aliyev karşıladı. Daha önce işgal altında bulunan topraklara inşa edilen havalimanına ilk ayak basan cumhurbaşkanı ise Erdoğan oldu.

Açılışlar devam edecek

Azerbaycan’da açılışı yapılacak yeni havalimanına ilk giriş yapan lider Erdoğan oldu. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından havalimanında karşılandı.

Havalimanının resmi açılış töreni ise İlham Aliyev ve Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. İki lider, açılışın sonrasında havalimanı binasında incelemelerde bulundu ve yetkililerle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu açılışın ardından Kumlak Tren İstasyonu Temel Atma ile Akıllı Tarım Köyü Projesinin İlk Etabının Açılışı törenine de katılım sağlayacak. İlham Aliyev ile yapılacak görüşmesinin sonrasında iki lider ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Birçok üst düzey yetkili Erdoğan’a eşlik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TBMM Başkanvekili Celal Adan eşlik ediyor.

Yorumlar (0)