Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Tazminat istemeliyiz!

Azerbaycan'ın Zengilan kentinde ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bölgede önemli bir güç merkezi olduğuna değinen Aliyev, "Dünya krizdeyken Türkiye büyük atılımlar yapıyor." dedi. Ermenistan ile yapılan savaşta Karabağ ve Cebrail gibi bölgelerin adeta yıkıma uğradığını belirten Erdoğan ise, "Lahey Adalet Divanı'na giderek bunun tazminatını istemeliyiz. Bunları köşeye sıkıştırmamız gerekiyor." diye konuştu.

GÜNDEM 20.10.2022, 17:31 21.10.2022, 17:44 Hakan Öksüz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Tazminat istemeliyiz!

Günübirlik çalışma ziyareti için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetiyle Zengilan kentine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanında karşılandı. Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın açılışını yapan iki lidere de sembolik anahtarlar verildi. Havalimanı binasını gezdikten sonra Dost Agropark Zengilan Akıllı Tarım Köyü Projesi'nin ilk etabının açılışını yapan Erdoğan ve Aliyev, düzenledikleri ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti.

Aliyev: "Türkiye, bölgedeki güç merkezidir"

Türkiye'nin bölgede söz sahibi olan uluslararası bir güç olduğunu kaydeden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Bize karşı harekete geçmek isteyenler, her yerde beraber dalgalanan Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını görmelidir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde kriz yaşanırken Türkiye büyük atılımlar yapıyor. Gerçekleştirilen dev projeler, Türkiye'nin gücünü kanıtlıyor. Türkiye'nin bölgedeki önemli bir güç merkezidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: "Bunun tazminatını istemek lazım"

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan savaşa değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toprakların işgalden kurtarılmasından sonra ülkede böylesine modern ikinci bir havalimanını açmak kolay iş değil, her ülke bunu başaramaz. İşgal döneminde Karabağ ve Cebrail'e yapılanları unutturmamak lazım. Lahey Adalet Divanı'na giderek bunun tazminatını istemeliyiz. Bunları köşeye sıkıştırmamız gerekiyor." dedi.

"Ermenistan ile normalleşme sürecimiz devam ediyor"

Ciddi bir kalkınma hamlesiyle yıkıma uğrayan bölgelerin yeniden inşa edildiğini aktaran Erdoğan, "Aliyev kardeşim ve kadrosu, Azerbaycan'ın küllerinden doğarak yeniden ayağa kalkmasını sağlıyor. Karabağ Eylem Planı ile akıllı şehir, tarım ve yeşil enerji dâhil tüm projelerde Azerbaycan'ın yanında olacağız. Hem Türkiye hem de Azerbaycan, Ermenistan ile normalleşme süreci içinde. Bu iki süreç de birbirini destekleyerek gelişiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)