Erdoğan: "Vatandaşlarımızı fahiş fiyatlardan koruyoruz"

Bugün Adana’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan; konuşmasında mal, hizmet ve enerji fiyatlarının küresel ölçekte fahiş oranlarla artmasına rağmen; bu artışları 3'te 1 ve 5'te 1 oranında yansıttıkları için kendi vatandaşlarını yüksek fiyatlardan koruyabildiklerini söyledi.

GÜNDEM 09.10.2021, 17:20 10.10.2021, 12:05
Erdoğan: "Vatandaşlarımızı fahiş fiyatlardan koruyoruz"

 Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana’da yapımı biten diğer projelerin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katılımcılara bir konuşma yaptı. Türkiye’nin genel ölçekte yaptığı yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı küresel piyasaların son günlerde yaşadığı iniş ve çıkışlara değindi.  

Pandeminin hala devam etmesinden dolayı dünyanın ekonomik sorunların çok daha gün yüzüne bir çıktığı bir dönemden geçtiğini belirten Erdoğan, kendilerinin Türkiye’nin en az hasar alacak şekilde hatta birçok alanda artılarla bu dönemi geride bırakmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

“Türkiye’de bir sorun yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Küresel çerçevede mal, hizmet ve enerji fiyatları fahiş oranlarda artış gösterdiği halde, bizde bunları direk yansıtmayıp sadece kendi hizmetlerimize 3'te 1'i, 5'te 1'i oranında yansıtarak vatandaşlarımızı koruma altına alıyoruz.

Amerika’nın İngiltere’nin halini görmüyor musunuz? Benzin yok. Aynı şekilde Fransa ve Almanya’da kuyruklar var. Elhamdülilah Türkiye'de böyle bir sorun yok" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)