Erdoğan: "Vaka sayısı arttı ama kontrol altında"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de son dönemde vaka sayısının arttığını ancak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altında tutulduğunu ifade etti.

GÜNDEM 08.09.2020, 16:20 08.09.2020, 16:27
Erdoğan: "Vaka sayısı arttı ama kontrol altında"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İran arasında gerçekleştirilen toplantıda, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani'nin de katıldığı toplantıda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren İranlılara Allah'tan rahmet diledi.

"İranlılara tıbbi yardım malzemeleri gönderdik"

Erdoğan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin başında İran'a tıbbi yardım malzemeleri gönderdiğini hatırlatarak, İranlıların her zaman yanında olunduğunu söyledi.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dayanışma ile atlatılabileceğine dikkat çeken Erdoğan, pandemi sebebiyle toplantının video konferans yöntemiyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

"İran ile Türkiye arasındaki iş birliği yeniden artacak"

Erdoğan, mevcut koşullara rağmen toplantıyı düzenleyerek önemli bir mesaj verdiklerini belirtti.

Türkiye ile İran arasında kurulan diyaloğun bölgesel problemlerin çözüme kavuşturulmasında hayati bir rolü olduğunu aktaran Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) azalmasıyla birlikte iki ülke arasındaki iş birliğinin yeniden önceki düzeye ulaşabileceğini söyledi. 

"Vaka sayısı arttı ancak kontrol altında"

Erdoğan, Türkiye'de son dönemde vaka sayısının arttığını ancak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Bir yandan kurulan yeni hastaneler ile sağlık sisteminin güçlü bir hale geldiğini aktaran Erdoğan, diğer yandan ihracat, turizm ve üretimde ekonominin canlılık kazanması için çaba harcandığını ifade etti.

"Süreçten güçlenerek çıkacağız"

Erdoğan, Türkiye ile İran'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinden çok daha güçlü bir şekilde çıkmasını umduğunu kaydetti.

Toplantıda verilecek olan kararların Türkiye ile İran arasındaki ilişkiler için önemli olacağına işaret eden Erdoğan, söz konusu kararların hayata geçirilmesinde bakanların ciddi derecede sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinden sonra İranlı yetkililer ile yüz yüze görüşmeyi istediğini de ekledi. 

Yorumlar (0)