Erdoğan uzayı işaret etti: Ön saflarda olacağız!

Beştepe'de lise öğrencilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzay yarışında ön saflarda yer alacaklarını söyledi. Erdoğan, "Onların Neil Armstrong'u var, bizim ise Ayşe'miz ve Ahmed'imiz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 02.06.2022, 15:34 02.06.2022, 17:12 Hakan Öksüz
Erdoğan uzayı işaret etti: Ön saflarda olacağız!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

"Batının ahlaksızlığını örnek almayın"

Beştepe'deki Millet Kütüphanesi'nin dünyada bir benzerinin daha bulunmadığını söyleyen Erdoğan, gençlere tavsiyeler verdi. Mehmet Akif Ersoy'un sözlerinden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batının ahlaksızlığını değil, ilmini örnek alın." dedi. 

Erdoğan, yaklaşık 100 milyon ücretsiz ders kitabı ile yardımcı kaynağı 2022 bitmeden öğrencilere dağıtacaklarını aktardı.

"Aranızdan birileri mutlaka uzaya çıkacak"

İstanbul'daki Rami Kışlası'nın kütüphaneye çevireceklerini kaydeden Erdoğan, "Gençler burada 24 saat ders çalışabilecek. Mola veren gençler, ikramlardan yararlanacak. Hiçkimse bundan rahatsız olamaz. Bu ülkenin geleceği, sizlersiniz. Aranızdan birileri mutlaka uzaya çıkacak. Uzay yarışında ön saflarda yer alacağız. Onların Neil Armstrong'u var, bizim ise Ayşe'miz ve Ahmed'imiz." ifadelerini kullandı.

"Şimdi hukuk naraları atıyorlar, eskiden karşı taraftaydılar"

Geçmiş dönemlerde gençlere çok fazla haksızlık yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar 'mış' gibi yapmayı sever. Biz bunları yaşadık. Darbeyi sadece siyasi kurumlara yönelik yapmadılar. Genç neslin geleceğinin şekillenmesini sağlayan alanlara da darbe yaptılar. Şimdi bazıları hukuk naraları atıyor. Geçmişte yapılan baskılara ses etmediler. Hatta karşı taraftan yana oldular. Adnan Menderes ve Hasan Polatkan gibi devlet büyüklerini idam ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)